Як відомо, ще минулого року, а точніше на прес-конференції 19 грудня 2019 року президент Росії Володимир Путін заявив, що вперше про українців заговорив граф Потоцький, який і став, так сказати, автором народу України. Відтак, цю подію і не оминув відомий політолог Юрій Романенко, який з істориком та дипломатом Олександром Левченком обговорили те, звідки ж насправді взялися українці.

Відповідний відеоролик він опублікував на власному офіційному YouTube-каналі.

Зауважимо, раніше Путін говорив, що до створення українців причетний граф Потоцький.

Путін, фото з вільних джерел
Путін, фото з вільних джерел

"Є українська ідентичність. Вона сформована. Хто був автором - граф Потоцький, відомий дослідник і науковець і письменник, який вперше заговорив про українців, як про окремий етнос. Потім були інші польські дослідження, які взагалі викреслили українців з-поміж слов'ян", - говорив він.

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Юрій Романенко
Юрій Романенко

Наразі ж Левченко та Романенко торкнулися теми формування українського, російського етносу та роз'яснили, звідки взагалі взялися слов'яни. Про це вони розповіли у першому відеоролику, який розділили на дві частини. Так, за їх словами, до цього не дуже причетний граф Потоцький, як стверджував, Путін. Відтак, це кочовий народ, який зародився на півночі, а потім облаштував собі місце для проживання навколо Києва.

Нагадаємо, раніше Романенко розніс Зеленського за виступ кримського тусовщика: "Пішов шляхом попередників"

Як повідомляв портал "Знай.ua", мета "втечі" Зеленського з України на фешенебельний курорт з'ясована: що забув гарант в Омані

Також "Знай.ua" писав, що хакери зламали головні сайти США, роботу Трампа паралізовано: "Ми не припинимо"