Генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг заявив про те, що сили альянсу не брали участь в операції з ліквідації іранського генерала Касема Сулеймані, повідомляє Euronews.

За словами Столтенберга — це рішення приймалось виключно США, ні НАТО, ні коаліція з боротьби проти ісламської держави його не приймали. “Але усі країни альянсу стурбовані діяльністю Ірану з дестабілізації у регіоні та іранською підтримкою терористичних угрупувань, які відповідальні за напади на війська коаліції”, - сказав Столтенберг.

Також Столтенберг зазначив, що США поінформували НАТО про усе, що стосується ситуації на Близькому Сході — напади на військових коаліції в Іраку та авіаудар по генералу Сулеймані. “Країни НАТО під час зустрічі закликали до стриманості та деескалації. Іран повинен утриматись від нових провокацій та насилля”, - додав Столтенберг.

Популярні новини зараз
Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Нагадуємо, що на офіційних ресурсах коаліції з’явилась інформація про те, що її сили найближчим часом можуть бути виведені з Іраку на прохання місцевого уряду.

Як повідомляв Знай.uа, Ірак готується виводити іноземні війська з країни: деталі.

Також Знай.uа інформував про те, що австралійців відрізало від цивілізації, на континенті тривога.