Політолог Юрій Романенко висловився про реакцію українців на пожежі в Австралії. Відповідна публікація з'явилася в Telegram-каналі.

"Наші придурки падають в непритомність від того, що в Австралії пожежі. Це все одно, що падати в непритомність від того, що в Японії землетрусу, а в Україні долб@б", - пише політолог.

Він закликав подумати, перш ніж рятувати коал, про те, що в Києві на заводі "Радикал" сотні тонн ртуті отруюють місто, а в Дніпропетровській області відкриті радіоактивні могильники.

Пожежі в Австралії
Пожежі в Австралії
EPA

"На Донбасі в будь-який момент в Сіверський Донець може піти забруднена хімічними і радіоактивними відходами вода, тому що затоплені 170 шахт. Щорічне Україні вирубується близько 750 квадратних кілометрів лісу в країні, де ліси складають лише 12% території", - розповів він.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Таким чином, щороку вирубується сота частина ліси України. І при цьому, за словами Романенка, українці дарма переживають за пожежі в Австралії, де евкаліпти після пожеж розквітнуть з новою силою.

"Ви стурбовані пожежами в першокласної країні, яка без сумніву впоратися з ними, як впоралася в 2013 році, проживаючи в країні третього світу, де смертність вдвічі перевищує народжуваність, де третина працездатного населення втекла за кордон, де зношені 90% мостів, ремонту потребують 90% доріг, де на дорогах гине в 10-15 разів більше, ніж у війні на Донбасі, де 60% населення живуть, ледве задовольнивши базові потреби, а багато хто не задовольняють їх зовсім", - дивується Романенко.

Він вважає, що люди, які живуть в країні-катастрофі, не повинні щиро перейматися катастрофами інших країн.

"Ось над цим, так, я сміюся. Як говориться, українські ідіоти не бачать вони колоду в своєму оці , але завжди готові витягувати колоди з чужих", - резюмує він.

Нагадаємо, Романенко жорстко нагадав Путіну, хто такі слов'яни, а хто – українці.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський терміново звернувся до українців.

Також Знай. ua писав, що Романенко поставив всі крапки над "і" щодо походження українців.