У зв'язку з жахливою авіакатастрофою українського літака МАУ, яка сталася поблизу Тегерана, президент України Володимир Зеленський провів розмову у телефонному режимі з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.

Про це повідомили в Офісі президента.

Відтак, під час спілкування Зеленський заявив, що українська сторона готова приєднатися до спеціальної спільної слідчої групи в Ірані.

Борис Джонсон
Борис Джонсон

"У наших контактах з іранською стороною ми чітко наполягаємо на проведенні прозорого, всебічного та об’єктивного розслідування задля якнайшвидшого встановлення обставин цієї трагічної події", - зауважив він.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Окрім цього, український лідер запропонував для Британії долучитися до розслідування. У свою чергу Джонсон підтримав ідею та заявив, що найкращі британські фахівці мають бути залучені до з’ясування всіх обставин трагедії.

Нагадаємо, що раніше очевидець аварії розповів, що пілот українського Boeing 737 відвів літак від житлових кварталів Тегерана, тим самим врятувавши кілька житлових будинків. В результаті авіалайнер впав в одному з парків Тегерана.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Ірані розбився літак МАУ з українцями на борту, усі версії трагедії

Також "Знай.ua" писав, про аварію українського літака в Ірані: повна хроніка і що відомо