Як відомо, колишній президент України Петро Порошенко опублікував на власній Facebook-сторінці відеоролик, де нібито "надавив" на Зеленського та розповів, що йому обов'язково потрібно зробити. Так, серед основних тез екс-лідер запропонував ініціювати скликання спецзасідання Радбезу ООН та відхилити усі пропозиції від Росії стосовно розслідування авіакатастрофи українського літака МАУ.

Так, не обійшов це стороною і народний депутат від "Слуги народу" Максим Бужанський, який зізнався, що перед самим записом відеоролика Порошенко усьому персоналу роздав методичку з тезами, про які говорив на камеру.

"За кілька годин до відеовиступу Порошенко, він персоналу акуратно роздали методички з тезами", - написав він.

Світова безпека на початку 20-го року стає дедалі крихкішою

Світова безпека на початку 20-го року стає дедалі крихкішою. Загострення ситуації на Близькому Сході несподівано болісно відчула Україна. В силу особливої важливості цього питання дозволю декілька порад. За увесь час після виборів, влада уперше постала перед кризовою ситуацією такого масштабу. ✅ По-перше, і головне. Ми не можемо не довіряти розвідувальній інформації від наших стратегічних партнерів – не дарма ще кілька років тому нашій команді вдалося домовитися з ними про такий обмін. Але, одна річ – знати, інша – довести. Тому відповідно до стандартів міжнародної цивільної авіації розслідувати трагедію має спільна міждержавна комісія із залученням країн, громадяни яких постраждали. Так як це було організовано в ситуації з MH17. До речі, пропозиції долучити до розслідування Росію, які вже пролунали – категорично не прийнятні. ✅ Ініціювати скликання спецзасідання Радбезу ООН, щоби за участю України обговорити ситуацію навколо катастрофи нашого літака. Знову ж таки, ми цей підхід апробували після збиття росіянами MH сімнадцять. ✅Президент має негайно направити до Ірану свого спеціального представника для координації дій з усіма зацікавленими сторонами. Не технічних фахівців, а для політичної координації. ✅ Україна як член єдиного євроатлантичного простору має терміново застосувати існуючі механізми структур НАТО та ЄС, ефективно комунікувати з усіма нашими союзниками. Йдеться не про репутацію конкретної авіакомпанії. Йдеться про захист національних інтересів та імідж України. І це саме той випадок, де влада і державницька опозиція мають разом захищати Україну. Ця трагедія вимагає максимальної концентрації уваги та зусиль українського керівництва та вітчизняної дипломатії. Маємо відновити справедливість, вшановуючи пам'ять та честь загиблих, зберегти проукраїнську міжнародну коаліцію та не допустити втягування України у геополітичні конфлікти. Принагідно ще раз висловлюю глибокі співчуття рідним і близьким громадян усіх країн, які загинули в катастрофі.

Geplaatst door Петро Порошенко op Vrijdag 10 januari 2020

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Окрім цього, напередодні звернення колишнього президента, російський журналіст Аркадій Бабченко "передбачив", що якби зараз Україною керував Порошенко, то він зібрав би спецзасідання Радбезу ООН та почав "гнати" на Росію.

"А при Пороху зараз вже позачерговий Радбез ООН, мабуть, зібрався! Але всім було б вже пофіг. Порнхаб прямо якийсь був би, а не ООН. І нові санкції наклали... І Трамп навіть щось ляпнув. І Канада нову партію танків підкинула", - написав він, і через кілька годин Порошенко про це заявив.

Скріншот допису

Нагадаємо, що Михайло Шнайдер на своїй сторінці в Facebook жорстко розкритикував реакцію Порошенко на наявність колишніх співробітників "Беркута" у списках на обмін полоненими з Росією.

Як повідомляв портал Знай.ua, Петро Порошенко 2 січня не прийшов на допит в ДБР. Колишній президент України Петро Порошенко з сім'єю напередодні Нового року полетів з родиною в Катар рейсовим літаком.

Також портал Знай.ua писав, що колишній президент України Петро Порошенко на двох телеканалах у новорічну ніч привітав українців з Новим роком.