Ну що, саме час помудрувати і підвести підсумки року. А адже рік вийшов до біса насиченим.

Таку думку висловив блогер Ігор Лесєв, автор програми "Не добрий вечір" висловив на своїй сторінці у соцмережі.

Блогер нагадав, що це не 14-й за подієвістю. Ну так у нас і немає два Крима, щоб раз у п'ять років його просирати. І трьох Донбасів, щоб регулярно влаштовувати там заміс і називати це "зовнішнім вторгненням". Але все ж цей рік був особливим. Лесєв виділив головні політичні події року, серед яких подія року, розчарування року, феномер року, лузер року і мародери року.

Подія року – знос Порошенко

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

"Ми ці п'ять років жили, як на зоні. В тому плані, що відраховували дату президентських виборів помісячно, а потім з днів перейшли на годинник. При цьому, багато хто, дійсно, жили на зоні. А багатьом ця зона світила", - пише блогер.

Петро Порошенко, фото Getty Images
Петро Порошенко, фото Getty Images

За словами Лесєва, знесення Порошенко знайшов дивовижний консенсус у суспільстві. Останній раз українці так завзято йшли голосувати за свою незалежність. Це так, для порівняння. Порошенко нічого, крім страху й ненависті нам всім не давав. З тим і пішов. І не завдяки якимось химерним виборчим технологіям, а тільки тому, що сам опинився тупицею, яка втратила берега.

Лузер року – Юлія Тимошенко

У Юлії Володимирівни були шанси стати президентом. І не вина Зеленського, який 31 грудня минулого року привітав українців з НГ і оголосив про своє висунення. Вина в прольоті повністю на Тимошенко. Втім, адже їй не вперше.

Юлія Тимошенко, фото: 112.ua
Юлія Тимошенко, фото: 112.ua

"Безглуздий і нещадний кругообіг Тимошенко в природі. Тимошенко не сформувала ніякої виразної порядку", - зазначив блогер.

Феномен року – Володимир Зеленський

За словами блогера, Зеленський зі своїм тійким рейтингом затягнув у Раду купу пройдисвітів з особливими розумовими потребами. За 4 місяці скандалів у фракції "Слуги народу" було більше, ніж у попереднього скликання парламенту за всі 5 років.

Зеленський, фото з вільних джерел
Зеленський, фото з вільних джерел

"Але ось Зеленському поки що рішуче не везе. Щоб він не робив, по підсумку все одно виходить йому в профіт. І тут вже не можна кивати тільки на його попередника, мовляв, на тлі Порошенко і дохла собака буде виглядати виграшно. Зеленський таки володіє власною харизмою і власним доробком міцності", - із гумором написав автор.

Мародери року – Кабінет міністрів

Поки ми насолоджувалися знесенням расистського режиму Порошенко, за словами Лесєва, якось не помітили, що прокинулися в колонії МВФ із зовнішніми атрибутами державності.

Верховна Рада, NewsOne
Верховна Рада, NewsOne

"Україна так швидко втратила свою суб'єктність, а всім економічним блоком так хвацько заволоділи агенти зовнішнього впливу з усякими гончаруками, міловановими, нефедовими та іншої шушваллю, що навіть здача Криму вже здається більш тривалим процесом", - пише блогер.

Розчарування року – повернення Донбасу

За словами Лесєва, цього вже точно не буде. Це засвідчила і зустріч Путіна і Зеленського в Парижі, і в цілому, тотальна неготовність української еліти і більшої частини нашого суспільства йти на якісь суттєві компроміси.

Ну і ми – хто залишився на цій землі – притримали чемоданні настрої. Так, цього не так багато, якщо порівнювати з нашими очікуваннями. Але згадайте кінець грудня 2018 року і тоді наші настрої. Цей рік, безсумнівно, можна занести в профіт Україні. З наступаючим, друзі!

Нагадаємо, Ігор Лесєв показав, як Гончарук повторює помилки Гройсмана

Як повідомляв портал Знай.ua, Лесєв жорстко пройшовся по прем'єру Гончаруку

Також Знай.ua писав, Ігор Лесєв показав українцям наслідки земельного закону