Іран визнав, що саме їх ракета потрапила в український літак МАУ, який зазнав аварії під Тегераном. Відповідну заяву на власній Facebook-сторінці зробив президент України Володимир Зеленський.

Зауважимо, що ще вранці 8 січня Україну сколихнула страшна звістка: літак української авіакомпанії МАУ впав поблизу Тегерану. В результаті цього загинули 176 людей.

Наразі ж після численних доказів, Іран визнав свою провину збитті українського судна МАУ.

"Ранок сьогодні не був добрим, але приніс правду. Ще до закінчення роботи міжнародної комісії Іран визнав свою провину в збитті українського літака. Але наполягаємо на цілковитому визнанні вини. Ми очікуємо від Ірану запевнень у готовності до повного й відкритого розслідування, притягнення винних до відповідальності, повернення тіл загиблих, виплат компенсацій, офіційних вибачень по дипломатичних каналах", - написав Зеленський.

Окрім цього, він додав, що 45 фахівців мають отримати повний доступ до розслідування цієї справи.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Скріншот допису

Нагадаємо, що президент Ірану визнав провину в авіакатастрофі МАУ: "Це неприпустима помилка"

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Ірані розбився літак МАУ з українцями на борту, усі версії трагедії

Також "Знай.ua" писав, про аварію українського літака в Ірані: повна хроніка і що відомо