Президент США Дональда Трамп підтримав масові протести в Ірані, які розпочалися після того, коли країна визнала свою вину в авіакатастрофи українського літака МАУ.

Відповідне повідомлення лідер Америки опублікував на власній Facebook-сторінці.

Зауважимо, що у Тегерані та інших містах Ірану на вулиці повиходили сотні людей та вимагають відставки верховного лідера аятолли Алі Хаменеї, звинувачуючи його режим в найбільшій авіакатастрофі.

Протести в Ірані

Наразі ж Трамп підтримав протестувальників, яких напередодні розігнали правоохоронці.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

"Хороброму, багатостраждальному народу Ірану: я був на вашому боці з самого початку свого президентства і моя адміністрація буде продовжувати підтримувати вас. Ми уважно стежимо за вашими протестами, і ми з натхненням вашої відвагою", - написав Трамп.

Окрім цього, він наголосив, що тамтешня влада немає права влаштовувати "жорстокі" розправи над мітингувальниками.

"Уряд Ірану має дозволити правозахисним група з'ясувати і повідомити факт з місця подій, що стосуються протестів іранців. Чи не повинна повторитися знову різанина мирних протестуючих, не повинен відключатися Інтернет. Світ спостерігає", - додав президент США.

Нагадаємо, що після розмови з президентом Ірану Хасаном Рухані президент України Володимир Зеленський зробив термінове звернення до усіх українців.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Ірані розбився літак МАУ з українцями на борту, усі версії трагедії.

Також "Знай.ua" писав про аварію українського літака в Ірані: повна хроніка і що відомо.