В записах з кабінету екс-глави ДБР Романа Труби містяться докази того, що він неодноразово порушував закон. Про це повідомив народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко в Facebook.

"Надійшла відповідь на мій запит до ГПУ з приводу протиправних дій Романа Труби. У документі зазначено, що 13 грудня з цього питання було розпочато досудове розслідування за статтею 343 КК (втручання в діяльність працівників правоохоронних органів) і статті 387 КК (розголошення даних досудового слідства). Вести справу доручили Головному слідчому управлінню Національної поліції України", - зазначив Гончаренко.

Труба, фото з вільних джерел
Труба, фото з вільних джерел

Він повідомив, що в записах є докази того, що екс-голова порушував закон.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада планує достроково припинити повноваження депутата парламенту Ірини Венедиктової від "Слуги народу". Нардепа призначили на посаду тимчасово виконуючого обов'язки директора Державного бюро замість звільненого Романа Труби розслідувань 14 січня.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Про це йдеться в проекті порядку денного Ради на 14-17 січня. Питання дострокового припинення повноважень депутата зазначений першим.

Нагадаємо, Маруся Звиробий перед допитом в ГБР заговорила по-іншому.

Як повідомляв Знай. ua, заміна Труби в ГБР Венедиктова ризикує втратити посаду, Рада оголосила рішення.

Також Знай. ua писав, що учасник конкурсу ДБР вимагає через суд заборонити його проведення.