Поїздка в Оман - далеко не перша "відпустка" Зеленського за пів року його президенства. Він любить відпочивати та відвідувати концерти "Кварталу 95". Це при тому, що в країні економічна криза а на Сході триває війна і десятки тисяч терористів нікуди не поділися.

Звичайно, відпочинок потрібен усім. Але президенту 40-мільйонної держави з війною і економічними проблемами, робити це варто з розумом і без пафосу. Натомість Зеленський, з моменту офіційного вступу на посаду, неодноразово намагався "втекти" від робочої рутини кудись подалі.

Про те, скільки відпочивав президент країни в стані війни Володимир Зеленський і, де проводить відпустку його оточення, розповів Оbozrevatel.

Список "публічних" відпусток Зеленського всього за пів року його президенства досить великий.

Канікули в Парижі та "Ліга сміху"

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На початку липня під час державного візиту до Канади президент разом із дружиною Оленою та главою свого Офісу Андрієм Богданом рвонули подивитися на Ніагарський водоспад.

Другий публічний відпочинок Зе був уже в Одесі. 14 липня Володимир Зеленський і члени його команди скупалися в Чорному морі перед візитом до Одеси. 27 липня Зеленський опублікував фото з главою ОП Андрієм Богданом, на якому вони відпочивали на одному з одеських пляжів.

29 липня у тій же Одесі Зеленський з'явився на публіці разом зі своїм сином Кирилом на зйомках проєкту "Ліги сміху". Тобто, як бачимо, відпочинок Зеленського на березі Чорного моря затягнувся.

І знову Париж

Наступна мінівідпустка Зеленського відбулася вже в грудні - в Парижі, напередодні зустрічі з лідерами "нормандської четвірки". Українська делегація на чолі з президентом прилетіла в столицю Франції за день до самої зустрічі, хоча це офіційні перемовини, проживання й харчування оплачується за кошт бюджету. Водночас усі інші учасники заходу прилетіли й вилетіли фактично день у день.

Карпати

Напередодні Нового року, 31 грудня Зеленський відпочив у резиденції "Гута" в Івано-Франківській області. А вже 1 січня 2020 президента помітили на курорті в Буковелі.

Оман

Після відпочинку в Карпатах Зеленський на 5 днів "таємно" полетів до Оману. Про це стало відомо після публікації в ЗМІ фото з його відпочинку.

Офіс президента почав виправдовувати перебування там Зеленського візитом на високому рівні. Водночас підкресливши, що поїздка хоч і державна, але чомусь оплачена Зеленським особисто зі своєї кишені. До речі, повертався Зе, за інформацією ЗМІ, на приватному літаку, вартість оренди якого складає щонайменше 65 тисяч доларів.

Це лише більш-менш публічні заходи, про які загальновідомо.

Звичайно, Володимир Зеленський – людина не бідна й може собі дозволити дорогий відпочинок. Але мова не про це.

Глава держави повинен бути завжди в курсі подій, адекватно реагувати й ухвалювати рішення. Президент не може навіть на день випадати з обойми та втрачати зв'язок із реальністю, як це трапилося під час поїздки в Оман.

Після повернення з Оману президент просто в авральному режимі, пізно вночі проводив нараду з топчиновниками і вже постфактум робив заяви щодо катастрофи літака МАУ в Ірані.

До слова, у перший тиждень 2020 Україну покинули багато політиків топрівня. Наприклад, глава СБУ Івана Баканова поїхав на відпочинок в Куршевелі. Глава ОП Андрій Богдан перші дні січня провів на острові Хайнань (Китай), не було в країні й першого помічника президента Сергія Шефіра.

Як відпочивають президенти в Європі

У той же час вояжі перших осіб Європи проходять без такого розмаху, як у Зеленського.

Так, наприклад, канцлерка Німеччини Ангела Меркель, перебуваючи біля керма країни 15 років, ніколи не дозволяла собі розкішної відпустки.

Меркель любить тихий і стандартний відпочинок. Влітку 2019 року Меркель разом із чоловіком Йоахімом Зауером вирушила в південно-тирольску долину Зельден (Австрія), де оселилася в номері вартістю всього 200 євро за ніч.

"Крім відпочинку в готелі, канцлерка з чоловіком ходять у гори пішохідною стежкою від підйомника Канцель до Дюссельдорфер Хютте на висоті 2300 метрів. Чисте повітря з температурою +7°C і мальовничі краєвиди дозволяють хоча б на якийсь час забути про урядові справи. Принаймі поки мобільний канцлерки не задзвонить. Адже навіть у відпустці Ангела Меркель завжди залишається в зоні досяжності й готовності до роботи", – написало видіння Germania.One

Меркель на відпочинку з чоловіком

Президент Франції Еммануель Макрон – один із найвпливовіших людей світу – також любить відпочивати. На відміну від багатьох лідерів, відпустка у нього фіксована.

Наприклад, влітку 2018 року він разом з дружиною Бріджит відпочивав у рідній Франції, в історичному форте Брегансон. Це одне з найулюбленіших місць президента. До речі, долетіти від резиденції до столиці можна всього за півтори години.

І це при тому, що Франція та Німеччина стабільні й сильні держави, де немає глибоких економічних проблем і тим більше прямих військових загроз.

Нагадаємо, "Квартал 95" знищив репутацію Зеленського після промови гаранта про літак МАУ

Як повідомляв портал Знай.ua, таємну зустріч Зеленського в Омані розклали на "теорії змов"

Також Знай.ua писав, Романенко показав дивну тенденцію Зеленського приносити горе в країну, яку він відвідує