Рейтинги кандидатів на вибори мера Києва демонструють, що кількість прихильників Андрія Пальчевського стрімко зростає.

Восени кияни обиратимуть мера столиці України. Результати останніх досліджень показують, що рейтинг нинішнього очільника столиці Віталія Кличка падає, а йому на п'яти наступає відомий український бізнесмен, політолог і журналіст Андрій Пальчевський.

Так, соціологічне опитування, проведене громадською організацією "ІНТЕР-АКЦІЯ", яке відбулося у період з 8 по 11 січня, показує, що Пальчевський впевнено наздоганяє Віталія Кличка і займає 2 місце в топі кандидатів, за яких респонденти готові віддати свій голос.

Рейтинг без врахування політичних сил:

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Віталій Кличко — 23,7%
Андрій Пальчевський — 15,1%
Сергій Притула — 7,6%
Микола Томенко - 7,1%
Олександр Попов — 5,4%
Олександр Ткаченко -5,3%
Дмитро Гордон -3,1%
Андрій Білецький — 3,0%

За словами авторів опитування, Віталій Кличко поступово втрачає позиції. Велика кількість жителів столиці - 41,2 % опитаних, оцінюють зміни у місті протягом останніх років як негативні.

В порівнянні з листопадом, рейтинг Кличка знизився на 1, 5 % і зараз кількість голосів за його кандидатуру без врахування політичною сили, яку він представляє, складають 23, 7 %

На сьогоднішній день кияни все більше надають перевагу новому і досвідченому кандидату. Важливим є і рівень впізнаваності претендента. А за цим критерієм Пальчевський показує рекордний результат: якщо ще кілька місяців тому його ім'я було на слуху у 36, 2 % опитуваних, то зараз показники сягнули цифри у 63, 4 %.

"Хмари над Віталієм Кличком згущаються впродовж останніх кількох місяців. Ми бачимо, що динаміка є негативною і його рейтинг падає. Сучасна статистика свідчить, що під час виборів надаватимуть перевагу новому, але досвідченому обличчю. Не менш важливим фактором є рівень впізнаваності. Тож чималі шанси перемогти є у Андрія Пальчевського, який зараз перебуває на піку медійної активності і часто виступає на телебаченні та в радіоефірах", – зазначає політичний консультант Микола Спірідонов.

До слова, згідно з дослідженням, 21 % опитаних киян ще не визначилися зі своїм фаворитом. Але у них ще є час проаналізувати дії кандидатів, щоб прийняти остаточне рішення. До виборів мера Києва залишається фактично 10 місяців.