Український бізнесмен, журналіст і політичний аналітик Андрій Пальчевський поділився своїми здогадками щодо авіакатастрофи літака МАУ в Ірані.

Він записав відповідне відео та опублікував його на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

За словами експерта, він не вірить у версію про те, що причиною катастрофи стало загоряння двигуна. Пальчевський зауважив, що тоді б два пілоти встигли б подати сигнал про пожежу на борту.

"Перед черговим своїм вильотом я згадаю людей, які загинули на тому злощасному літаку і думаю. Сьогодні CNN опублікувала на першій сторінці інформацію про те, що швидше за все це був вибух або зіткнення з ракетою чи іншим літальним апаратом. Я можу сказати лише одне, сам багато літаю, в тому числі й за штурвалом й не уявляю, що два наших підготовлених пілоти МАУ не встигли на землю передати інформацію про те, що у них відмовив чи загорівся двигун, що робиться натисненням кнопки моментально, я не можу", - заявив Пальчевський.

Андрій Пальчевський, YouTube
Андрій Пальчевський, YouTube

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"А от уявити, що це було зроблено навмисне, можу. Особливо не з точки зору потрапляння ракети, а з точки зору вибухового приладу, яке було на борті. По-перше, почалася війна з Іраном. По-друге, одна з версій про те, що на борту могли перебувати з канадськими паспортами іранського походження. З'явилася ще одна версія, що на борту міг летіти хтось дуже важливий і могла працювати розвідка інших країн. Випадково згадували, що декілька фізиків-ядерщиків з Ірану вбили. Це приписується також до трагедії", - додав експерт.

Андрій Пальчевський розкритикував українську владу та приватні компанії за те, що вони не припинили польоти до Ірану після початку збройного конфлікту країни зі США.

"Також хочеться сказати, чому літак полетів так, ніби нічого не відбувалося напередодні. Можливо, варто було прийняти міри до катастрофи?" - резюмував Пальчевський.

перед вылетом..

Geplaatst door Андрей Пальчевский op Donderdag 9 januari 2020

Зазначимо, що у середу, 8 січня, Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ") розбився незабаром після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Тегерані. На борту перебували 168 пасажирів та 9 членів екіпажу, зокрема, 82 жителі Ірану та 63 канадців.

За інформацією видання Al-hadath, літак міг бути випадково збитий іранською ракетою. Падіння лайнера відбулося невдовзі після того, як Іран завдавав удару по військових базах США в Іраку. Відтак, не пов’язати між собою ці дві події важко.

Нагадаємо, 8 січня український літак зі 180 пасажирами на борту розбився в Ірані. Боїнг 737 авіакомпанії "Міжнародні українські авіалінії" впав майже відразу після зльоту.

Як повідомляв Знай.uа, Андрій Пальчевський замість новорічних привітань висловив співчуття у зв'язку з катастрофою літака в Ірані.

Також портал Знай.uа писав, що влада Ірану відзвітувала щодо аварії борту МАУ: "Якщо літак збила ракета..."