Міністр навколишнього середовища Японії Сондзіро Коїдзумі взяв відпустку на три місяці, щоб доглядати за своїм новонародженим сином.

Нещодавно в Японії запустили програму для поліпшення умов зайнятості жіночого населення країни. Міністр навколишнього середовища вирішив своїм прикладом закликати чоловіків брати декретні відпустки та більше часу проводити з дітьми, пише Reuters.

До речі, деякі політики розкритикували рішення Коїдзумі присвятити трохи часу сім'ї. Однак міністр відповів, що чоловіки повинні встигати і працювати, і приділяти час рідним, так як це – святе.

Також він навів дані опитування, які показали, що в Японії 80 відсотків чоловіків бажають взяти декретну відпустку, але зважується на це лише мала частина.

Нагадаємо, що в 2020 році державним бюджетом передбачено підвищення соціальних виплат на дітей в Україні.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, у Раді триває підготовка законопроекту, який дозволить розділяти декретну відпустку між різними членами родини.

Також портал Знай.uа писав, що український уряд підвищив виплати на окремі категорії дітей.