Австралія відмовилася від допомоги України в гасінні масштабних лісових пожеж.

Офіційні представники уряду Австралії заявили, що у державі достатньо ресурсів для подолання наслідків пожеж. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на прес-службу Міністерства закордонних справ.

У дипломатичному відомстві повідомили журналістам, що Австралія вважає власні ресурси достатніми для того, щоби впоратися з ситуацією, тому не потребує допомоги України. Мова йде про ресурси для надання допомоги у відновленні пошкодженої вогнем інфраструктури та реалізації загальнонаціональних програм по підвищенню протипожежної безпеки.

У МЗС також повідомили, що продовжують взаємодіяти з іншими урядовими структурами щодо можливостей надання української допомоги Австралії в разі, якщо така знадобиться. Йдеться, зокрема, про гуманітарну допомогу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Нагадаємо, Україна запропонувала Австралії допомогу. Міністр внутрішній справ Арсен Аваков заявив про готовність відправити для гасіння пожеж близько 200 рятувальників Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Пожежі в Австралії не залишили байдужими українців. Ми співчуваємо! Уряд України повідомив австралійській стороні про...

Geplaatst door Arsen Avakov op Maandag 6 januari 2020

Як повідомляв портал Знай.ua, в Австралії показали, як королівський флот "наосліп" рятує тисячі людей.

Також Знай.ua писав, в Австралії близько півмільйона тварин згоріло заживо