Міністерство закордонних справ України висловило співчуття з приводу масштабних пожеж в Австралії і заявило про готовність "надати допомогу дружньому австралійському народові".

В повідомленні МЗС наголошується, що в Україні з глибокою скорботою стежать за розвитком ситуації в Австралії – критичної ситуації, яка вже призвела до значної кількості жертв і зниклих без вісті.

Україна висловлює щирі співчуття сім'ям загиблих, бажає якнайшвидшого одужання всім постраждалим, успіху рятувальним службам і пожежникам.

Пожежі в Австралії, фото: cnn.com
Пожежі в Австралії, фото: cnn.com

Крім того, зараз відомство і посольство України докладає всі зусилля, щоб з'ясувати, чи є серед постраждалих у пожежі в Австралії українці.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Уряд України повідомив австралійській стороні про готовність направити на допомогу близько 200 спеціально підготовлених рятувальників ДСНС протягом 24 – 36 годин, причому з усім необхідним спорядженням і на спеціально орендованому літаку. Очікуємо рішення австралійської сторони", - заявив міністр МВС Арсен Аваков на своїй Facebook-сторінці.

Пожежі в Австралії не залишили байдужими українців. Ми співчуваємо! Уряд України повідомив австралійській стороні про...

Geplaatst door Arsen Avakov op Maandag 6 januari 2020

Нагадаємо, в Австралії показали, як королівський флот "наосліп" рятує тисячі людей.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Австралії радіють дощу, в мережі з'явилися зворушливі фото і відео.

Також портал Знай.uа писав, що NASA зняли екологічну катастрофу в Австралії з космосу.