Міністерство закордонних справ України висловило співчуття з приводу масштабних пожеж в Австралії і заявило про готовність "надати допомогу дружньому австралійському народові".

В повідомленні МЗС наголошується, що в Україні з глибокою скорботою стежать за розвитком ситуації в Австралії – критичної ситуації, яка вже призвела до значної кількості жертв і зниклих без вісті.

Україна висловлює щирі співчуття сім'ям загиблих, бажає якнайшвидшого одужання всім постраждалим, успіху рятувальним службам і пожежникам.

Пожежі в Австралії, фото: cnn.com
Пожежі в Австралії, фото: cnn.com

Крім того, зараз відомство і посольство України докладає всі зусилля, щоб з'ясувати, чи є серед постраждалих у пожежі в Австралії українці.

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах
Показати ще

"Уряд України повідомив австралійській стороні про готовність направити на допомогу близько 200 спеціально підготовлених рятувальників ДСНС протягом 24 – 36 годин, причому з усім необхідним спорядженням і на спеціально орендованому літаку. Очікуємо рішення австралійської сторони", - заявив міністр МВС Арсен Аваков на своїй Facebook-сторінці.

Пожежі в Австралії не залишили байдужими українців. Ми співчуваємо! Уряд України повідомив австралійській стороні про...

Geplaatst door Arsen Avakov op Maandag 6 januari 2020

Нагадаємо, в Австралії показали, як королівський флот "наосліп" рятує тисячі людей.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Австралії радіють дощу, в мережі з'явилися зворушливі фото і відео.

Також портал Знай.uа писав, що NASA зняли екологічну катастрофу в Австралії з космосу.