Губернатор Красноярського краю заявив, що гасити масштабні лісові пожежі "безглуздо" і "навіть десь шкідливо". При цьому небезпечна природна стихія охопила мільйони гектарів.

Губернатор Красноярського краю Олександр Усс порівняв пожежі з такими природними явищами, як заметіль чи айсберг. Про це повідомляє "Дождь".

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами губернатора, гасити лісові пожежі економічно недоцільно і шкідливо для людей.

"Нікому ж не приходить в голову топити айсберг, щоб у нас було тепліше? Це звичайне природне явище, боротися з яким безглуздо, а посилати людей гасити вогонь у нинішній ситуації – піддавати їх безглуздій небезпеці", – зазначив він.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Російський чиновник стверджує, що в Сибіру насправді є лише невеликі осередки займання, а вся драматизація навколо інциденту пов’язана з високим рівнем задимлення.

"Бажаю вам доброго вітру, гарного настрою і дивіться на речі реалістично, задаючи собі питання: "Хто гасив ці пожежі 100 років тому", – заявив він.

У той же час на сьогодні вогонь охопив понад три мільйони гектарів лісу, що можна приблизно дорівнює території окупованого українського Криму. При цьому вогонь "пройшовся" по 11 млн кілометрів, що дорівнює площі Словаччині, Португалії та Хорватії разом узятих.

"Найбільш потужні лісові пожежі зараз зафіксовані в Іркутській області, Красноярському і Хабаровському краях, Якутії, Бурятії, Магаданської області, ХМАО, а також на Камчатці. Так, в Якутії горить 939 га лісу, в Красноярському краї — 949 га, в Іркутській області — близько 580 га", – йдеться в повідомленні.

Активісти Greenpeace стверджують, що лісові пожежів східній частині Росії давно перестали бути локальною проблемою сибірських і далекосхідних регіонів і перетворилася наекологічну катастрофу в масштабах всієї країни.

Нагадаємо, під час пожежі на гірськолижному курорті в Хабарівському краї загинула дитина, ще троє дітей з опіками потрапили в лікарню.

Як повідомляв портал Знай.ua, літак з росіянами загорівся просто у повітрі.

Також Знай.ua писав, російські окупанти вирішили перетворити Крим на Сибір