Троє народних депутатів від фракції “Слуга народу” зареєстрували законопроекти, якими збираються всіх учасників дорожнього руху в темну пору доби носити світловідбивні елементи.

Один з законопроектів стосується пішоходів, які рухаються узбіччям чи проїзною частиною. Їх автори законопроекту хочуть зобов’язати в умовах недостатньої видимості та вночі виділити себе. За можливості — зробити це за допомогою світловідбивних елементів (стрічок, наклейок, жилетів). За порушення цієї вимоги законопроект передбачає штраф у розмірі 51 гривні.

ПДР, фото: d1dcnte8mfzkpv.cloudfront.net
ПДР, фото: d1dcnte8mfzkpv.cloudfront.net

Другий законопроект встановлює обов’язки для посадовців дорожніх служб забезпечувати будівельників, які працюють на дорозі, світловідбивними елементами. Також він встановлює обов’язки для водіїв, велосипедистів та погоничів тварин в темпну пору доби чи в умовах поганої видимості знаходитись на дорозі у світловідбивних жилетах або кріпити на одях світловідбивні стрічки чи наклейки. За порушення цих вимог передбачено штраф у розмірі 510 гривень.

Нагадуємо, що раніше правоохоронцям дозволили штрафувати євробляхерів на місці.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, "євробляхерів" розділять на дві категорії.

Також портал Знай.uа писав, що "євробляхерам" дали останній шанс, але пощастило не всім.