Міністр культури Володимир Бородянський та його заступник Анатолій Максимчук презентували законопроект про протидію дезинформації, який містить цілу низку суперечливих положень, повідомляє Telegram-канал “Klymenko-time”.

Зокрема, у законопроекті пропонується надати владі повноваження встановлювати стандарти журналістики, чого немає в жодній розвиненій країні світу — там стандарти розробляють самі ЗМІ, а влада залишається в стороні від цього. Також законопроектом вводяться штрафи за дезинформацію у розмірі від 4.7 до 9.54 мільйонів гривень навіть у випадку добровільного спростування, кримінальна відповідальність у вигляді ув’язнення на термін від 2.5 до 5-7 років, яка зберігатиметься до завершення гібридної війни. Також вводяться посвідчення професійного журналіста, які видає організація журналістського самоврядування.

Цей законопроект став доповненням до іншого скандального законопроекту - про медіа, який був представлений у кінці грудня минулого року. Цим законопроектом передбачається введення Омбудсмена у справах медіа із повноваженнями приймати рішення щодо наявності дезінформації, передання контролю за ринком медіа Національній раді з питань телерадіомовлення.

Нагадуємо, що в мережі з’явилась інформація про те, які зарплати задекларували посадовці Міністерства культури за грудень 2019 року.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, українці готують повстання проти нового трудового кодексу.

Також портал Знай.ua писав, що в Україні планують запровадити новий формат трудових книжок.