Колишній мер Слов'янська Неля Штепа, яку звинувачували в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, виграла справу в Європейському суді з прав людини та отримала 3600 євро компенсації за порушення права на свободу.

Про це повідомляє видання Укрінформ.

Зауважимо, що ще у 2014 році Штепу затримали та звинуватили у тому, що та зазіхнула на територіальну цілісність і недоторканність України та створення злочинного угрупування. Однак, на суді вона заявила, що закликала Путіна увійти в Слов'янськ "під дулом автомата".

Штепа, фото з вільних джерел
Штепа, фото з вільних джерел

Наразі ж її адвокат заявив, що ексмер виграла справу в ЄСПЛ й отримала грошову компенсацію за порушення права на свободу і справедливий суд - компенсація становить 3600 євро.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Окрім цього, він додав, що на даний час його підзахисна перебуває у Слов'янську, де чекає черговий виклик до суду в Харкові. За його словами, вона не збирається їхати з України, бо ніби любить країну і сподівається на справедливий суд.

Нагадаємо, що екс-мер Слов'янська Неля Штепа, яка в 2014 році сприяла захопленню міста бойовиками, вперше з'явилася на публіці.

Як повідомляв Знай.uа, ватажок "ДНР" наважився ставити Києву умови: "Якого позитивного вихлопу ми не бачимо".

Також Знай.uа писав, що одіозна сепаратистка Неля Штепа відкрила рота і вляпалася в новий скандал: "Дівчинка ще не відмахала своє..."