У п'ятницю, 24 січня, виповнився рік, як Оболонський суд Києва визнав провину президента-втікача у державній зраді та веденні агресивної війни і засудив на 13 років.

Проте сам Янукович не погодився з таким вердиктом і подав апеляцію. За словами одного з його адвокатів, Олександра Горошинського, вона зараз розглядається у суді.

Апеляція була подана в лютому минулого року. Можу сказати, що засідання йдуть в робочому режимі. Зараз процес" на екваторі ", досліджуються матеріали повідомив Горошинський


Адвокат переконаний, що Оболонський суд допустив 62 порушення.

Наприклад, за 3 дні до того, як справа прийшла в Оболонський суд і відбувся розподіл того, ким воно буде розглядатися, генеральний прокурор озвучив цю інформацію. Тобто він заздалегідь це знав і вказав на трійку суддів, які будуть розглядати матеріали - каже адвокат

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Прокурор Руслан Кравченко, що є представником держзвинувачення у суді повідомив, про чинність та законність вироку.

Переконані, що судом першої інстанції не було допущено жодного порушення. Але ще триває розгляд апеляційним судом. Він повинен винести своє рішення щодо апеляційних скарг боку захисту. Для того щоб Янукович відбував покарання, необхідно, щоб вирок вступив в законну силу і правоохоронні органи затримали Януковича - сказав прокурор

Адвокат втікача підтвердив і ту інформацію, що екс-президент і досі знаходиться на території Росії.

У нього там тимчасове проживання - сказав Горошинський

Наприкінці лютого суд може повідомити своє остаточне рішення.
Але при цьому санкції проти втікача досі дієві.
Віктор Янукович і його син Олександр числяться в розшукової базі МВС. Старшого шукають з 26 лютого 2014 року, а молодшого - з 23 лютого. Останньому приписують одразу декілька статей КК - "Службова підробка", "Ухилення від сплати податків", "Привласнення, розтрата майна".

Нагадаємо, раніше виконуюча обов'язки директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедиктова заявила, що обрала свого нового заступника. Відтак, ним став адвоката колишнього президента, який прославився втечею з України, Віктора Януковича Олександр Бабіков.


Як повідомляв портал "Знай.ua", перешкод для призначення на посаду заступника голови Державного бюро розслідувань, адвоката президента-втікача Віктора Януковича Олександра Бабікова, у відомстві не виявили.


Також "Знай.ua" писав, що четвертий президент України Віктор Янукович, який заочно був засуджений до 13 років ув'язнення, вирішив відсиджуватися в Російській Федерації.