З'явилася інформація, що державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео прибуде до Києва у четвер, 30 січня, в рамках запланованої поїздки до 5 країн. Про це повідомляє прессекретар Держдепартаменту США Моргана Ортагуса.

Майк Помпео

Так, в Україні Помпео зустрінеться з українським лідером Володимиром Зеленським, міністром закордонних справ україни Вадимом Пристайко та міністром оборони Андрієм Загороднюком "для підкреслення Штатами підтримки суверенітету і територіальної цілісності України".

Також Помпео візьме участь у церемонії вшанування пам'яті жертв війни на Донбасі у Михайлівському соборі та зустрінеться з представниками релігійних і ділових кіл і громадянського суспільства.

Наголошується, що його візит в Україну є частиною закордонних подорожей (з 29 січня до 4 лютого). В планах у держсекретаря: відвідати Великобританію, Білорусь, Казахстан і Узбекистан.

Популярні новини зараз
Українці вимагають вимикати світло: петиція набирає голосів Доведеться перебиватися з хліба на воду: яку пенсію дадуть при зарплаті 8000 грн Українцям запропонували перейти на новий тариф: зменшить рахунки за світло В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою
Показати ще

Майк Помпео

Це буде перший візит високопоставленого чиновника такого рівня в Україну з вересня 2019 року.

Нагадаємо, що президент США Дональд Трамп заявив, що операції по "усуненню" командира спецпідрозділу "Кудс" Касема Сулеймані передували дуже грубі висловлювання іранського генерала про США.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у США до боротьби з новим вірусом підійшли інноваційно і продумано.

Також "Знай.ua" писав, що сенат Сполучених Штатів Америки почав розглядати справу про імпічмент американського президента Дональда Трампа.