Днями виконуюча обов'язки директора Державного бюро розслідувань опублікувала звернення на офіційному сайті ДБР з наступними рядками:

Шановні народні депутати, я працюю, в мене розписаний графік, в мене є зустрічі і наради, я працюю заради інтересів й інших громадян України, а не живу лише інтересами народних депутатів. І все ж рішення Конституційного Суду чітко вказує, що таке невідкладний прийом народного депутата – це той, який не може бути відкладений на тривалий час і здійснюється раніше прийому інших посадових осіб та громадян. Якщо Ви вважаєте за необхідне зустрітися зі мною – давайте зустрінемось! Але я дуже прошу – не робіть це паралельно із допитом громадянина Порошенка. Тому що це виглядає як вплив на слідчі дії. - заявила Ірина Венедиктова

Також вона наголосила на тому, що Петро Олексійович 27 разів не з'являвся на допити. І вказала на рішення Конституційного Суду України від 10 квітня 2003 року, в якому вказано саме норми допуску у приміщення, за якими вони мають повне право не допускати депутатів.

І звернулася до п'ятого президента із наступною заявою:

Я хочу повідомити Петра Олексійовича. Я не буду спілкуватися телефоном. І не знаходьте будь-який інший привід, як то звернення громадян. Я не є керівником органом досудового розслідування, тому, будь-ласка, стосовно всіх кримінальних проваджень по яких Ви проходите свідком, спілкуйтесь із слідчими - повідомила у звернені

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Виконуюча обов'язки директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедиктова закликала народних депутатів починати жити по закону і поважати його.

Ось і саме відеозвернення:

Нагадаємо, раніше прийшовши на черговий допит у Державне Бюро Розслідувань, Порошенко почав кричати на охоронця.


Як повідомляв портал "Знай.ua", крім активістів, під ДБР зібралися народні депутати з партії "Європейська Солідарність". Всі вони вимагають, щоб їх пустили до будівлі.


Також "Знай.ua" писав, що канадські фахівці довели, що оприлюднені на Telegram-каналі записи розмов ексдиректора Державного Бюро розслідувань Романа Труби є справжніми. Про це під час прес-конференції в агентстві Інтерфакс повідомив адвокат п’ятого президента України Петра Порошенка Ігор Головань.