Канадські фахівці довели, що оприлюднені на Telegram-каналі записи розмов ексдиректора Державного Бюро розслідувань Романа Труби є справжніми. Про це під час прес-конференції в агентстві Інтерфакс повідомив адвокат п’ятого президента України Петра Порошенка Ігор Головань.

За словами Голованя, під час експертизи було використано найновіші біометричні методи, які дають дуже високий ступінь ймовірності ідентичності голосу на записах.

"Експертиза... з ідентифікації голосів, вивчення аудіо- та відеозаписів... встановила, що на оприлюднених у мережі записах "Трубу прорвало" говорить сам пан Труба... На оприлюднених аудіо особи домовлялися про організацію політичних переслідувань і притягнення завідомо невинуватих до кримінальної відповідальності, організацію переслідування п'ятого президента України Петра Порошенка... точно встановлено, що звучить голос Труби". Ігор Головань

Також Головань зазначив, що висновок канадських фахівців мають врахувати слідчі у кримінальних провадженнях, відкритих відносно дій Труби, та закликав Генпрокурора Руслана Рябошапку визначитись з тим, який орган вестиме слідство так, щоб воно було незаангажованим та неупередженим.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Сам Труба на своїй Facebook-сторінці у відповідь нагадав, що саме купівля-продаж каналу, на якому оприлюднили записи, фігурує в рамках провадження ДБР, у якому Порошенко не приходив на допити, та поцікавився, що саме досліджували канадські експерти — оригінали записів, чи те, що було оприлюднено в Telegram.

Нагадуємо, що після звільнення Труби новою тимчасово виконуючою обов’язки голови ДБР стала Ірина Венедиктова.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про те, що 13 грудня проти Романа Труби було відкрито кримінальну справу, вестти яку доручили Головному слідчому управлінню Нацполіції.

Також "Знай.ua" писав про те, що один з учасників конкурсу ДБР вимагав через суд заборонити його проведення.