Верховна Рада планує достроково припинити повноваження депутата парламенту Ірини Венедиктової від "Слуги народу". Нардепа призначили на посаду тимчасово виконуючого обов'язки директора Державного бюро замість звільненого Романа Труби розслідувань 14 січня.

Про це йдеться в проекті порядку денного Ради на 14-17 січня. Питання дострокового припинення повноважень депутата зазначене першим.

Крім того, 14 січня Рада має намір просить Конституційний Суд оцінити конституційність законопроекту №2598 про внесення змін в основний закон в частині децентралізації влади.

Ірина Венедіктова
Ірина Венедіктова

Далі парламент розгляне в 1-му читанні законопроекти про зміни до Конституції №1013 про скасування адвокатської монополії та №1028 про надання Раді повноважень створювати свої консультативні, дорадчі та інші допоміжні органи.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Законопроект №2178-10 про запуск ринку землі відсутній у проекті порядку на тиждень.

Нагадаємо, донька генерала та "своя" людина: кого Зеленський обрав головою ДБР замість Труби.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Путіна зробили "реверанс" Зеленському: мир на Донбасі, формула Штайнмайєра та інші "обіцянки" Лаврова.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підписав доленосний для України закон: торгувати з Росією більше не будемо.