Після низки гучних заяв російський президент Володимир Путін зняв генпрокурора Юрія Чайку з посади. На його місце лідер країни-агресора хоче поставити заступника голови Слідчого комітету РФ Ігоря Краснова.

Відомо, що звільнення пов'язане з переходом Чайки на іншу роботу. Кандидатуру Краснова на посаду генпрокурора розглянуть 22 січня.

Володимир Зеленський і Володимир Путін, фото: t1.ua
Володимир Зеленський і Володимир Путін, фото: t1.ua

Звільнення Чайки набрало широкого розголосу і підірвало мережі. Карикатурист Сергій Йолкін опублікував яскраву картинку, яка набрала неабиякої популярності.

Художник зобразив чайку, яка сидить на людині, ймовірно, Дмитра Мєдвєдєва, в костюмі білого ведмедя.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

"Транзитна Росія", — підписана карикатура.

Скріншот, фото facebook

Пост за годину зібрав майже 200 лайків та масу коментарів. Найпрекрасніші публікуємо нижче:

"Треба щоб ще так тому дивилися — типу хто наступний?)», "Досвидули наш ласкавий чаайка!", "Когось ще не вистачає?", "А будиночок буде?", "Куди йдуть всі з П'ятачком, Великий, великий секрет!!! І напрямок його, Всім невідомо, немає. Змінився новий Вінні-Пух. І Чайки відлетіли, Лише тільки вічний П'ятачок Залишиться при справі!", "Чайки зібралися в косяк і летять в америку", "Всі ці 14 років Чайка працював не покладаючи рук, непремиримо захищаючи бізнес своїх дебелих пташенят і судячи за результатами зовсім не даремно», "Зверху ще тхора поставте з академии", "ракировочки. А я байку Крилова чомусь згадала...🤔", "Невже закордонне майно & громадянство переважило?...", "Треба було ще спину обкаканную у ведмедя", "Транзит самому собі", "Всі злодії уряду приєднуйтесь», «А як же Чайкины синки, повелителі сміття?", — написали користувачі мережі.

Нагадаємо, у Росії стався "жовчний колапс" через заяву Зеленського щодо вступу України до ЄС: "Києву потрібно робити ставку".

Як повідомляв портал Знай.ua, до Путіна вчепився блуд і він загубився під носом у Меркель, ганебний конфуз спіймала камера.

Також портал Знай.ua писав, що президента засікли за незвичним заняттям просто в авто: робив це, прямуючи до Путіна.