Як відомо, на днях на сайті Міністерства культури, молоді та спорту України з'явився проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення національної інформаційної безпеки та права на доступ до достовірної інформації", який вже в народі охрестили законом про "дезінформацію"

Варто відзначити, що він посіяв паніку в Україні та активне обговорення, адже якщо документ буде прийнятий, то це дозволить владі тиснути на ЗМІ або і зовсім контролювати їх.

Бородянський, фото - InfoResist
Бородянський, фото - InfoResist

Зауважимо, що одним із пунктів закону міністра культури Володимира Бородянського є космічні штрафи у разі "непокори" медіа - від 4.7 до 9.54 мільйонів гривень та кримінальна відповідальність у вигляді ув’язнення на термін від 2.5 до 5-7 років.

Не обійшов стороною це і Генеральний директор агентства "Українські новини" Денис Іванеско, який жорстоко розкритикував проект закону, зазначивши, що груба "зачистка" неугодних ЗМІ.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Повідомлення Іванеско

Нараз, як відомо, деталі проекту мають обговорити 28 січня. Тоді відбудеться "стратегічний діалог", де протягом семи-восьми годин відбудеться активне обговорення стосовно закону.

Нагадаємо, що Романенко розповів, чому влада хоче заборонити "свободу слова" в Україні: "Будують нову Росію

Як повідомляв портал Знай.uа, мільйонні штрафи та в'язниця: влада виходить на стежку війни зі ЗМІ.

Також "Знай.ua" писав, що у Зеленського позбавлять українців "свободи слова": непокірних жорстоко каратимуть