Президент України Володимир Зеленський провів розмову із керівництвом Міністерства охорони здоров’я щодо ситуації з коронавірусом, який розповсюджується з Китаю. Про це йдеться на сайті президента.

Зеленський і коронавірус, фото з сайту Міністерства охорони здоров’я

МОЗ підготувало порядок реагування для лікарень і лікарів, служб, відповідальних за перетин кордону, та лабораторій.

"Сьогодні для всіх очевидні процедури в разі виявлення, необхідності лікування та діагностування. Є готовність в лабораторіях і по тест-системах для виявлення та виключення підозрілих випадків щодо того, стосуються вони чи ні китайського коронавірусу. Взаємодія з міжнародними організаціями, які моніторять на глобальному, міждержавному рівні, щоденна", – наголосила Зоряна Скалецька.

Зеленський і коронавірус, фото з сайту Міністерства охорони здоров’я

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Український лідер зауважив на необхідності покращити інформування громадян та сформувати чіткі рекомендації.

"Треба посилити комунікацію. Люди її не бачать. У новинах нам повідомляють лише статистику – де й скільки випадків. Але не кажуть, що нам потрібно робити. Необхідно сформувати рекомендації першочергових дій, які необхідно робити людям навіть у разі буденного сезонного захворювання на ГРВІ", – підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, що коронавірус в Україні: мешканці країни просять Зеленського екстрено "заблокувати" Азію та Китай.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський зібрався створити спільну історію: "Давайте знайдемо..."

Також "Знай.ua" писав, що президент України Володимир Зеленський зустрівся з прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком, який напередодні потрапив у скандал, і вирішив його долю.