Громадська організація VoxUkraine і проект VoxCheck опублікували рейтинг головних брехунів і маніпуляторів 2019 року серед українських політиків.

Так, найбільшими брехунами і маніпуляторами виявилися нардепи фракції "Опозиційної платформи - За життя" Вадим Рабінович (3,45% правди), Нестор Шуфрич (11,11% правди) і Олександр Качний (14,29% правди).

Цікаво, що в трійку найбільш правдивих потрапили спікер Ради Дмитро Разумков (64,71% правди), співголова фракції "Європейська солідарність" Артур Герасимов (61,10% правди) і представник "Батьківщини" Сергій Власенко (53,6% правди).

При цьому найбільше брехні і маніпуляцій було відносно тем відкриття ринку землі, цін на газ та електроенергію для населення, а також прийняття бюджету.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

На думку аналітиків, у твердженнях ексгаранта Петра Порошенка (5 місце) з'явилося більше популізму, перебільшень і маніпуляцій. У той же час президент Зеленський (13 місце в рейтингу) найчастіше говорить правду, коли мова заходить про досягнення, але про ринкові ціни на енергоносії, відносини з МВФ або війну з Росією він може недоговорювати.

Нагадаємо, вибори мера Києва: запеклу боротьбу Пальчевського з Кличком показали в цифрах.

Як повідомляв портал Знай.uа, Україна увійшла в топ престижного рейтингу разом з Бразилією і США.

Також портал Знай.uа писав, які політики можуть наблизити мир на Донбасі.