Після кількох місяців невизначеності Державне агентство з питань кіно нарешті отримало нову очільницю - Марину Кудерчук.
До цього часу в кіноспільноті про неї майже нічого не чули. Адже, більшу частину кар'єри пані Кудерчук працювала у податковій службі. А з кіноіндустрією її пов'язують лише три останні роки, упродовж яких вона працювала в керівництві комунального закладу "Кіноконцертний зал ім. О. Довженка" в Запоріжжі та брала участь в організації Запорізького міжнародного кінофестивалю.

Більшість очікували побачити на її місці Юлію Сінькевич, яка має гарну репутацію в індустрії. Сінькевич, зокрема, є генеральним продюсером Одеського міжнародного кінофестивалю, співзасновницею Української кіноакадемії і входить до Українського оскарівського комітету. Вона була єдиною з кандидатів на посаду, хто пройшов усі етапи відбору осіннього конкурсу. Згодом стало відомо, що її кандидатуру відхилили. А на повторному конкурсі перемогла Марина Кудерчук.

Реакція в соцмережах не заставила на себе довго чекати.
До прикладу кінокритик Сергій Васильєв іронізує над нерелевантним досвідом нової очільниці Держкіно:

Режисер Марина Степанська, своєю чергою, радить уважніше придивитися:

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

"І навіщо була ця показуха із конкурсом взагалі?", - запитує Бердинських.

А тепер ось зайшла у фейсбук нової очільниці Держкіно Марини Кудерчук, нинішньої заступниці голови Запорізької ОДА (на...

Geplaatst door Kristina Berdynskykh op Woensdag 29 januari 2020

Песимістичний у своїх прогнозах і письменник Андрій Курков:

А от народний депутат Микола Княжицький від оцінок професійних якостей Марини Кудерчук вирішив утриматися, але все одно чекає на роз'яснення причин її призначення:

У чому полягають переваги пані Кудерчук не розуміє і Олег Сенцов:

Нагадаємо, раніше 29 січня, стало відомо, що посаду нового керівника Державного агентства з питань кіно отримала 39-річна Марина Кудерчук


Як повідомляв портал "Знай.ua", "Мої думки тихі" – повнометражний дебют Антоніо Лукича.


Також "Знай.ua" писав, що можна поринути в закритий кіновиробничий процес, наживо побачити вбрання з серіалу "Кріпосна", фільмів "Захар Беркут", "Віддана", анімації "Мавка", вистави "Викрадена Принцеса" і 5D-шоу "Winterra. Легенда казкового краю".