У середу, 29 січня, стало відомо, що посаду нового керівника Державного агентства з питань кіно отримала 39-річна Марина Кудерчук, яка раніше була директором кіноконцертного залу в Запоріжжі, а також працювала у Держекоінспекції та Запорізької облдержадміністрації.

Про це повідомив Міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський у своєму Telegram-каналі.

скріншот з Telegram-каналу Бородянського

Варто уточнити, що 21 січня Національне агентство з питань державної служби порекомендувало п'ять кандидатів до розгляду Кабміном на посаду голови Держкіно.

Незважаючи на те, що найбільшу кількість балів за результатами всіх етапів конкурсу набрав директор київських кінотеатрів "Бумер" і "Магнат" Сергій Зленко – співбесіду з представниками Кабміну успішно пройшла саме Марина Кудерчук.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем
Показати ще

Марина Кудерчук, фото з Facebook Marina Kuderchuk
Марина Кудерчук, фото з Facebook Marina Kuderchuk

Нагадаємо, в кінопрокат вийшла українська комедія "Мої думки тихі" режисера Антоніо Лукича.

Як повідомляв портал Знай.uа, українська стрічка жахів "Сторонній" отримала нагороду в Лос-Анджелесі за "Найкращий оригінальний сценарій".

Також портал Знай.uа писав, що короткометражний анімаційний мультик, який був створений українцем Микитою Лиськовим, став найкращим на кінофестивалі в PÖFF Shorts в Естонії.