25-річний киянин Євгеній Брагар - 76-й номер у списку партії "Слуга народу". Окрім того, він заступник голови Комітету зі свободи слова.

Нещодавно він описав у Facebook про своє бачення конфлікту через російський серіал у автобусі "Львів-Запоріжжя".

Нагадаю, що не існує жодних законодавчих обмежень з приводу демонстрації кінофільмів під час перевезень в автобусі. Демократичне рішення водія заслухати думку більшості пасажирів привело до того, що згадані пані самостійно залишили автобус - написав він

І додав, що водій не порушив жодного з наявних законів. І тому він виступатиме проти його звільнення.

Водночас Євгеній Брагар пообіцяв звернутися до поліції і написати заяву на волонтерок, як і на його думку порушують закон, а саме статтю 161 Кримінального кодексу України.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

До відома це стаття про "умисні дії, спрямовані на розпалювання національної... ворожнечі та ненависті" та обмеження прав громадян через мову.

За неї вони можуть отримати штраф, або від 5 до 8 років ув'язнення.

Два дні тому на трасі Луцьк-Київ стався скандал за участі двох дівчат націоналістичних поглядів. Вони висунули вимогу...

Geplaatst door Євгеній Брагар op Woensdag 29 januari 2020

Його публікація викликала шквал обурення в соціальних мережах.

Так депутатка "Європейської солідарності" і засновниця медбатальйону "Госпітальєри", до якого входять обидві волонтерки, Яна Зінкевич порівняла дії колеги зі "Слуги народу" з "часами правління Януковича".

І тому я не просто обурена і закликаю особисто заступника голови комітету ВРУ з питань свободи слова Євгенія Брагара не писати заяву на громадянок України, які вступались за українську мову, бо з його боку це буде репресією рівня Сталіна. Бо тоді в багатьох постане питання, а слуга якого народу Євгеній Брагар? - запитала вона

Яна Зінкевич також на нагадала Закон про українську мову, де чітко вказано, що послуги у сфері транспорту в Україні надаються державною мовою.

Яна Зінкевич: Кілька днів тому парамедик Yaryna Chornohuz та її посестра аеророзвідниця Настьонко Конфедерат...

Geplaatst door Яна Зінкевич op Woensdag 29 januari 2020

Адвокатка Євгенія Закревська відзначила у коментарях:

Будь-який серіал (як і музику) в будь-якій маршрутці мають вимкнути на вимогу будь-якого пасажира. Такі питання не вирішуються голосуванням - додала вона

А колишній член ЦВК, юрист Андрій Магера наголосив, що нав'язування перевізником будь-яких послуг неприпустиме, незалежно від того, чи є воно безкоштовним.

Проте були й ті, хто підтримав депутата.

Наприклад, його опонентам нагадали про 10 статтю Конституції: "В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України".

Ярина Чорногуз на всю ситуацію відреагувала так:

У мене немає сили коментувати цей маразм, мені просто цікаво доїду я на свою ротацію чи ні. Чи замість неї поїду під арешт -прокоментувала допис у фейсбуці одна з волонтерок

На нас із Настьонко Конфедерат збирається депутат Євгеній Брагар "слуги народу" подавати заяву в нацполіцію за...

Geplaatst door Yaryna Chornohuz op Woensdag 29 januari 2020

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністра України Олексія Гончарука запідозрили в брехні про подачу заяви про відставку особисто президенту України Володимиру Зеленському.


Як повідомляв портал "Знай.ua", команда президента України Володимира Зеленського була в шоці від рішення Білого дому припинити військову допомогу Україні.


Також "Знай.ua" писав, що подання Кабміну щодо звільнення мера Києва Віталія Кличка з посади голови КМДА, що стало однією з найгучніших подій вересня.