Нещодавні події в Окружному адміністративному суді, пов'язані зі звільненням мера Києва Віталія Кличка з посади голови КМДА, продовжив інший інцидент. Цього разу – щедре преміювання столичних чиновників. Жоден з цих фактів не пройшов повз киян – мешканці столиці не приховують свого обурення, тож соцмережі буквально рясніють відповідними меседжами. Хто саме отримав грошову винагороду, дізнавалися Знай.ua.

Депутати Київради - фото Вечірній Київ
Депутати Київради - фото Вечірній Київ

Винагороди за "непрофесійність та занедбане комунальне господарство"

Серед загальної кількості розпоряджень міського голови вдалося знайти і рішення про виділення фінансової винагороди у розмірі 140 % окладу секретарю Київради Володимиру Прокопіву.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ще одним чиновником, якого преміював кілька днів тому мер Києва Віталій Кличко, став керівник апарату виконавчого органу Київради Дмитро Загуменний.

В рази більший куш "за інтенсивну працю" цей чиновник отримав впродовж двох попередніх місяців: у грудні Дмитру Загуменному дісталася премія у 300% окладу, а в листопаді – у розмірі 250%.

Та от тільки досягнень, за які чиновникам дісталися січневі фінансові "бонуси", не знайшлося.

"Про інтенсивну роботу київської влади та її ефективність сказати не можна. Зокрема, Володимир Прокопів – секретар Київради: його робота з місяця в місяць, яка полягає у підготовці проектів рішень на пленарні засідання, по суті не змінюється. А останнім часом засідання відбуваються досить рідко. При цьому, в січні у Києві сталася низка аварій, які за часів мерства Кличка лише доповнили систематичне явище проривів тепломереж. Все це свідчить про непрофесійність команди Кличка та про небажання займатися комунальним господарством міста", – зазначає голова київського осередку політичної партії Миколи Томенка "Рідна країна" Олександр Федоренко.

Аварія біля Ocean Plaza в Києві, фото: Інформатор
Аварія біля Ocean Plaza в Києві, фото: Інформатор

Як підкреслив Олександр Федоренко, міські чиновники беруть приклад з Кабміну, які не обмежують себе у преміюванні, незалежно від результатів роботи.

Внаслідок прориву ошпарилося 10 людей: "Хто поверне їм здоров'я?"

З "інтенсивною" роботою чиновників не погоджуються і сотні мешканців столиці. І січень як раз навпаки став одним із ганебніших місяців.

Одним із кричущих інцидентів стала комунальна аварія біля Ocean Plaza, під час якої людям довелося вибиратися із потоків окропу, а декого з постраждалих із опіками навіть забрала карета швидкої.

"13 січня внаслідок масштабного прориву труб ошпарилися окропом 10 людей – хто поверне їм здоров'я? Це досить дороге лікування. І коли я спілкувався з Кличком, мер говорить, що він тут ні до чого: що не станеться, то він не винен. Його фірма "КАН Девелопмент" незаконно вирубує масово дерева в парку Кіото під чергову забудову ТРЦ. Забудовники Кличка захопили гуртожиток сліпих. І все це – лише останні події ", – наголошує головний координатор громадської кампанії "Форум порятунку Києва" Віталій Черняховський.

При цьому, незважаючи на критичність ситуації, офіційна заява від керівництва міста надійшла лише вранці наступного дня.

Мало того, люди обурені тим, що поруч із місцем аварії продовжують зводитися чергові забудови.

Скарги киян – масові: постійні пробки, відсутність світла та "відмиття" на реконструкції

Про чисельні невирішені комунальні проблеми у місті та бездіяльність київської влади говорять і мешканці столиці. Тільки на офіційній сторінці Віталія Кличка у Фейсбуці можна знайти десятки обурливих коментарів користувачів.

Кияни скаржаться на критичний стан мостів та тривалі обіцянки щодо будівництва метро на Троєщину.

Інші пишуть про проблеми із водопостачанням та світлом.

Обурення користувачів викликають і питання забудов та стану зон відпочинку. Жителі Харківського масиву скаржаться на недолугу реконструкцію місцевого парку.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.