4 лютого Верховна Рада на засіданні провалила голосування за постанову про порядок доопрацювання законопроекту №1014 із змінами до Конституції в частині розширення повноважень президента України.

Відомо, що за постанову проголосували всього 214 нардепів. При цьому спікер парламенту Дмитро Разумков запевнив, це ще не означає, що законопроект відхилено.

Документ пропонував прописати в статті 106 Конституції України два нових підпункта: президент створює НАБУ, призначає на посаду та звільняє з посад директора НАБУ та ДБР; створює незалежні регуляторні органи, які здійснюють регулювання, моніторинг і контроль за діяльністю суб'єктів господарювання в окремих сферах; призначає їх склад.

Верховна Рада, фото Знай.ua
Верховна Рада, фото Знай.ua

Варто уточнити, що ці поправки отримали негативний висновок Конституційного Суду.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Крім того, президент має право призначати на посаду, звільняти з посади директора НАБУ і директора ДБР. Процедура виписана законом, але в статті 106 повноважень президента призначати на такі посади немає.

Нагадаємо, Зеленський вніс новий законопроект про кримінальні покарання за кордоном.

Як повідомляв портал Знай.uа, Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект про скорочення числа депутатів з 450 до 300.

Також портал Знай.uа писав, що у Верховній Раді задумалися про створення Кодексу поведінки депутата.