Відомо, що дружина українського лідера Володимира Зеленського Олена під час їх спільного офіційного візиту до Папи Римського Франциска у Ватикані одягла чорне вбрання і покрила свою голову мереживом такого ж кольору, так як цього вимагає протокол.

Також на просторах мережі вже встигли з'явитися припущення, що у першої української леді – траур, однак аналогічні сукні дружин інших президентів розвінчали ці здогадки.

Володимир Зеленський і Петро Порошенко з дружинами у Папи Римського

Так, зокрема, в чорному вбранні до понтифіка приходили дружини п'ятого президента України Петра Порошенка, американських президентів Дональда Трампа і Барака Обами, а також інших світових лідерів.

Дочка і дружина Дональда Трампа у Папи Римського

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Наголошується, що причиною такого вибору нарядів дружин глав держав є саме традиції Ватикану і особливий для візитів дрес-код.

Суть цієї традиції полягає в тому, що чорне плаття і чорне мереживо на голові (мантилья) символізують траур за втрату світської влади Папою Римським. Згідно з протоколом, саме таке вбрання для жінок, удостоєних аудієнції у понтифіка, є правильним.

Барак і Мішель Обама у Папи Римського

Проте є винятки. У вбрання білого кольору дозволено надягати лише католицьким королевам, а також дружинам і вдовам католицьких монархів. Цей звичай називається "привілей білого".

Княгиня Монако Шарлін у Папи Римського

Нагадаємо, що під час офіційного візиту Президента України Володимира Зеленського до Папи Римського Франциску українському коміку і політику вдалося розсмішити главу Католицької церкви.

Як повідомляв портал "Знай.ua", президент України Володимир Зеленський разом зі своєю дружиною Оленою познайомилися з Папою Римським Франциском у Ватикані, куди вони прибули з офіційним візитом.

Також "Знай.ua" писав, що прессекретар президента Володимира Зеленського Юлія Мендель зробила перше спільне фото з першою леді Оленою Зеленської.