Жінки у Ватикані вже займають кілька важливих посад. Це пов'язано з тим, що Папа Римський Франциско прихильником розширення можливостей та ролі жінок у Ватикані. Але вперше жінка очолила посаду того рівня.
Про це повідомляє Associated Press.

У свої 66 років Франческа Ді Джованні отримала керівну посаду в найважливішому офісі Ватикана - Державному секретаріаті.
Вона стала заступницею державного секретаря Святого престолу.

І це при тому, що неодноразово наголошувалося, що державний секретаріат є головним та найбільш впливовим офісом Ватикану. І саме він здатний керувати внутрішньою роботою та дипломатичними відносинами Ватикану з ООН та іншими міжурядовими організаціями.

На момент свого призначення жінка вже мала юридичний стаж у 27 років і тому щодо її кандидатури не було жодних сумнівів.

Ді-Джованні, 66 років, повідомив у внутрішніх засобах масової інформації Ватикану, що призначення Франциска продемонструвало його увагу жінкам, і вона погодилась із твердженням Папи, що жінки мають певні пристрасті як миротворці, посередники та цілителі.
За її словами, рішення Франциска виявило його увагу до жінок.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Я сподіваюся, що те, що я жінка, може позитивно відбитися на поставлених завданнях Франческа Ді Джованні

Нагадаємо, раніше Папа Римський Франциск звернувся зі словами скорботи і висловив співчуття близьким всіх тих, хто втратив життя внаслідок аварії українського лайнера Боїнг 737 поблизу Тегерана.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в мережі почали масово поширювати відео, на якому Папа Франциск "шльопає" жінку.

Також "Знай.ua" писав про те, що 38-річний настоятель Гарнізонного храму Степан Сус з Львівщини призначений єпископом курії Києво-Галицького верховного архієпископа - він офіційно став наймолодшим католицьким єпископом світу.