Експерт із енергетичних питань Геннадій Рябцев заявив, що Кабінет міністрів України не виконав свою обіцянку щодо зниження тарифів на опалення й гарячу воду для мешканців країни, хоча і мав таку можливість.

Про таке він розповів для ObozTV.

"Президент сказав уряду: "Винайдіть спосіб зниження тарифів на 50%". В уряді відповіли: "Ми знаємо, як це зробити". Потім виявляється, що вони не знають, як це зробити... Вони можуть тільки попросити органи місцевого самоврядування знизити тарифи на 24-30%. А виявляється, що навіть не у всіх областях це трапилося", – сказав експерт.

Олексій Гончарук, фото: apostrophe.ua
Олексій Гончарук, фото: apostrophe.ua

За його словами, у Гончарука попросту пошили в дурні населення України:

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українців попередили про "важкі" платіжки за світло "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

"Знизив уряд ціни на газ на 60-70%? Ні. Виходить, що нам всім сказали, що тарифи знизяться на 50%, нам сказали, що ціни на газ будуть нижчими. А ми отримуємо платіжки, де немає зниження".

Також Рябцев додав, що Кабінет міністрів все ж може знизити тарифи, адже має відповідний інструментарій для цього.

"Структура тарифу на гаряче водопостачання й опалення приблизно однакова. Трохи менш ніж 80% – це вартість енергоносіїв. Основним енергоносієм є газ. Якщо не знизити ціни на газ, не можна буде знизити ціни на комуналку", – пояснив експерт.

Нагадаємо, раніше повідомили чому в Україні так багато нафти і газу, а українці такі бідні

Як повідомляв портал "Знай.ua", водопостачання та водовідведення у Львові подорожчали, тому вже дуже скоро містяни отримають платіжки з іншими цифрами.

Також "Знай.ua" писав, що назвали основні причини подорожчання тарифів.