Народний депутат Мустафа Джемілєв заявив в ефірі "Радіо Свобода", що задачею нормандських зустрічей є врегулювання проблеми окупованого Донбасу, а не анексованого Криму, він все ж сподівається залежить на наполегливість президента Володимира Зеленського і підтримку західних демократій.

Джемілєв стверджує, що президент Росії Володимир Путін скоріш за все буде наполягати, що тема Криму закрита, але також може звернутися до того аргументу, що зустрічі "нормандської четвірки" - не формат для обговорення проблеми Криму.

Мустафа Джемілєв
Мустафа Джемілєв

"В минулий раз Володимир Зеленський лише згадав, що Крим – це Україна. Треба було наполягати на тому, що якщо ми всерйоз хочемо налагодити відносини між нашими країнами, то необхідно, щоб сусіди поважали територіальну цілісність України. Тому нормальних відносин з Росією бути не може до останнього квадратного метра нашої землі. Сподіваємося, що подібне колись прозвучить. Ми вважаємо, що питання Донбасу і Криму повинні розглядатися одночасно", - виразив позицію кримськотатарського народу Джемілєв.

Також нардеп наголосив, що формату для вирішення питання Криму наразі не існує - а тому необхідно створити умови для обговорення цієї проблеми.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Все залежить від західних країн. Тут потрібно створити такі умови, щоб Росія дуже захотіла сісти за стіл переговорів. Поки Росія не погоджується ні на які розмови, але погодиться, якщо будуть відповідні санкції. Зараз вони поки недостатньо жорсткі", - підсумував Джемілєв.

Нагадаємо, раніше Джемілєв терміново звернувся до Зеленського.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Мустафа Джемілєв висловився щодо формули Штайнмайєра: "Ні слова про..."

Також "Знай.ua" писав, що Зеленський в компанії кримського друга зустрінеться з Ердоганом: "Я можу підказати ..."