Стало відомо, що лідер кримськотатарського народу, народний депутат фракції БПП Мустафа Джемілєв вирішив скласти компанію в робочій поїздці глави держави Зеленського в Туреччину. Про це він розповів у коментарі Крим.Реалії.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

"Програма зустрічі планується офісом президента, я можу тільки підказати теми. Будемо продовжувати обговорення поглиблення стратегічного партнерства, збільшення торгового обороту наших країн... Треба висловити подяку Ердогану за його тверду позицію щодо невизнання анексії Криму", - повідомив Джемілєв.

Також він допускає можливість розмови про турецькі кораблі, які заходять у кримські порти під "різними прапорами".

До того ж нардеп підкреслив, що необхідна розмова про українських політичних в'язнів та їхнє становище в Криму і Росії, хоча він і сумнівається в успіху. Оскільки Путін йде тільки на обмін, а "обмінний матеріал" в України обмежений, потрібен міжнародний тиск, "а тенденція не дуже правильна і ситуація не дуже хороша".

7-8 серпня президент України відвідає Туреччину, де планує зустрітися з прем'єр-міністром Реджепом Тайіпом Ердоганом, патріархом Варфоломієм і представниками української та кримськотатарської громад.

Раніше Джемілєв говорив, що кримські татари, незважаючи на опозицію до нової влади, не налаштовані вороже і мають намір допомагати "тримати курс на євроатлантичну інтеграцію".

Нагадаємо, що свіжі фото Кримського моста їдко висміяли в мережі.

Як повідомляв портал Знай.ua, Путін добив Крим черговою катастрофою.

Також портал Знай.ua писав, що змучені українці видворили "понаїхавших" з Криму.