Перший день роботи на новій посаді Андрій Єрмак розпочав з прес-брифінгу. Про подальший план дій новопризначений голова Офісу Президента розповів у 20-хвилинній промові, що відбулася на Банковій 12 лютого. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Андрій Єрмак - фото Знай.ua
Андрій Єрмак - фото Знай.ua

Головні напрямки: інвестиції, взаємодія зі Світом та регіони

Серед основних принципів і напрямків роботи Андрій Єрмак позначив регіональну політику – зокрема продуктивну роботу з губернаторами на місцях.

"Команда губернаторів у нас вже фактично сформована. Це теж молоді, амбіційні, професійні люди і вони мають конкретні завдання. Ще один надважливий напрямок – щоб Україна стала інвестиційною меккою. І ми маємо конкретні кроки та програми щодо того, як це зробити. Сьогодні це завдання отримали наші губернатори, цим опікується Уряд і всі, хто залучений до роботи з інвестиційного клімату", – зазначає Андрій Єрмак.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Андрій Єрмак - фото Знай.ua
Андрій Єрмак - фото Знай.ua

Не оминув новопризначений голова Офісу і відносини з іншими країнами.

"Зовнішньо-політичні напрямки розвитку залишаються пріоритетним і я буду опікуватися ними також. Я вважаю, що сьогодні Україна є в топі світової уваги і ми не можемо втрачати цей шанс: необхідно зробити все, щоб та увага і інтерес, які ми маємо і відчуваємо під час міжнародних візитів, давав нам конкретні результати", – підкреслив керівник Офісу Президента.

Замовив він слово також про забезпечення незалежності сучасних ЗМІ та розширення комунікацій.

"Я зроблю все, щоб не було ніяких інтриг і бути максимально відкритими. Ми визнаємо, що є багато чого, що треба зробити з боку комунікацій. У нас дуже професійна команда і я думаю, що дуже скоро ви побачите як комунікації Офісу Президента будуть на ще більш високому рівні", – зазначає Андрій Єрмак.

Зеленський, фото - Офіс президента
Зеленський, фото - Офіс президента

Осінні вибори на Донбасі: відбудуться чи ні?

Зайшла мова і про можливість проведення цьогорічних місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях Сходу України.

"Донбас, як і Крим, є територією України. Але, безумовно, є умови, без виконання яких це неможливо. Ми, з українського боку, готові виконати всі домовленості, які були досягнуті – в першу чергу, в Парижі. По-друге, в нас є чіткий план, що повинно відбутися для того, щоб наприкінці жовтня вибори могли відбутися по всій території України, відповідно до українських законів", - говорить Андрій Єрмак.

Андрій Єрмак - фото Знай.ua
Андрій Єрмак - фото Знай.ua

Але, як наголосив новий очільник Офісу Президента, компроміси можуть бути лише під час перемовин.

"Я готовий говорити зі всіма патріотичними, адекватними, розумними силами в цій країні. І буду це робити. Для того, щоб всі, хто любить нашу Україну і бажає їй добра, якщо треба буде 10-20 разів повторити, що таке формула Штайнмаєра або який в нас план, я буду говорити з усіма: і в Парламенті, і з суспільством. Нема нікого, з ким ми сьогодні не готові говорити і роз'ясняти свою позицію", – відзначає Андрій Єрмак.

Загалом же, після закінчення війни у планах – перетворити Донбас на квітучий край та відкрити там сучасний економічний ХАБ.

Донбас, фото: ZIK
Донбас, фото: ZIK

Проте, як показала практика, далеко не всі обіцянки перевтілюються в реальність.

Про це свідчить приклад зі звільненим Андрієм Богданом, який майже весь свій липневий брифінг присвятив розкриттю однієї зі своїх головних цілей – зняття з посади голови КМДА Віталія Кличка, налагодження господарської сфери Києва та знищення корупційної складової у вищих чинах столичної влади. Однак й досі жоден з цих пунктів поки так і не був виконаний.

Міжнародний форум "Майбутнє Києва" - Віталій Кличко
Міжнародний форум "Майбутнє Києва" - Віталій Кличко

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Брифінг керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака.

Брифінг керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака.

Geplaatst door Офіс Президента України op Woensdag 12 februari 2020