В українському медіа-просторі знову заговорили про подачу води в Крим. Цього разу ініціатором став народний депутат, голова парламентської фракції "Слуги Народу" Давид Арахамія. У такому разі подача води може відновитися в обмін на виведення російських військ з Донбасу. Пояснюється таке рішення гуманітарними міркуваннями — водою будуть користуватися громадяни України.

Вода в каналі не має відношення до постачання громадян України, це ресурс для підприємств, які, Росія забрала в України, пише портал Хвиля. Якщо Україна пустить воду в Крим, то економічно підтримає окупаційну адміністрацію разом з підприємствами, які випускають військову техніку і матеріали для військового виробництва.

Кримський міст, фото: 24tv.ua
Кримський міст, фото: 24tv.ua

Крім того, це створює умови визнання фактичної належності Криму до Росії та робить марними навіть спроби виносу питання анексії Криму на міжнародні майданчики. Якщо Україна сама починає подавати ресурси для промисловості Криму, то чому країни ЄС, США повинні тримати режим санкцій? Такі дії виглядають нелогічними. Подача води як ресурсу є порушенням українського законодавства, оскільки передбачає укладення контракту між компанією-оператором каналу і російською компанією, яка незаконним чином заволоділа активами.

Згідно зі статтею 55 конвенції ООН 1949 року в обов'язки країни - окупанта входить забезпечення мирного населення необхідним мінімумом продовольства, медикаментів та інших матеріалів. А якщо таких на окупованій території мало, окупант зобов'язаний організувати завезення таких товарів.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Путін в Криму, Крим.Реалії
Путін в Криму, Крим.Реалії

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше в опозицію до "слуг народу" стали їхні бабусі — не хочуть продавати землю

Як повідомляв портал "Знай.ua", Білецький з Нацкорпусу розкрив тактику влади і став на захист аграріїв під Радою

Також "Знай.ua" писав, що Романенко пояснив відставку Богдана: "Від перестановки ліжок в борделі нічого не поміняється"