В Національній службі здоров'я розказали, які медицинські послуги українці отримають безкоштовно. В пріоритеті лікування інсульту, інфаркту, пологи та допомога новонародженим.

Про це розповіла директор Департаменту комунікацій Національної служби здоров'я України Тетяна Бойко в ефірі ток-шоу ″Право на владу″.

Бойко назвала види послуг, які відповідно до закону про державні фінансові гарантії будуть оплачуватися НСЗ.

″Програма медичних гарантій узгоджує 49 статтю Конституції, яка каже, що все всім безкоштовно і 95 статтю, яка каже, що все всім, але в рамках бюджету. Програма медичних гарантій пацієнту каже, за що держава вже сплатила і що він має отримати в кожній лікарні. Національна служба здоров'я України контрактує лікарні на 27 пакетів медичних послуг. Ці всі послуги і їх опис є на нашому сайті″, - зазначила чиновниця.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Тетяна Бойко пояснила, що процес контрактування закінчиться 28 лютого, після цього лікарні почнуть працювати за новою моделлю фінансуванні. І вже з 1 квітня в кожній з лікарень, яка буде мати контракт з НСЗ, буде чіткий перелік тих послуг, які пацієнт може отримати за рахунок коштів, які він вже сплатив зі своїх податків. Через Національну службу здоров'я ці послуги будуть оплачені.

″ Серед 27 пакетів послуг є 4 пріоритетні. Ми в пріоритети включили інсульти і інфаркти, а також ранню діагностику онкологічних захворювань. Також допомога при пологах та допомога новонародженим″, - зазначила Бойко.

В пріоритеті лікування мозкового інсульту, інфаркту, пологи та допомога новонародженим.

В пріоритеті лікування мозкового інсульту, інфаркту, пологи та допомога новонародженим. Під час ток-шоу «Право на владу» директор департаменту комунікацій Національної служби здоров’я Тетяна Бойко розповіла, на лікування яких хвороб держава витрачатиме найбільше грошей цього року.

Geplaatst door ПРАВО НА ВЛАДУ op Donderdag 13 februari 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, з 1 квітня 2020 року послуги лікаря-спеціаліста можна буде отримати безкоштовно тільки за направленням сімейного лікаря, терапевта або педіатра, з яким у пацієнта підписана декларація

Як повідомляв портал Знай.ua, аналітик пояснив, чому реформи охорони здоров'я ведуть українську медицину до колапсу

Також Знай.ua писав, Юрій Романенко дав визначення ″реформі″ охорони здоров'я