На 19 лютого анонсовано акцію протесту проти згубних ініціатив Верховної Ради і Кабміну, які вбивають вітчизняний бізнес і економіку та "прикручують гайки" українським ЗМІ щодо свободи слова.

У новому інтерв'ю, який дала одна з координаторів акції Юлія Глушко політологу Юрію Романенку, йдеться про те, що підготувала влада дрібному бізнесу в нових законах. А сам Юрій Романенко пояснює, чому журналісти, блогери, експерти і взагалі всі, хто вважає свободу слова цінністю, повинні вийти на акцію протесту, яка має розпочатися 19 лютого 0 10-00 під Офісом президента на Банковій.
Юлія Глушко зазначила, що мова йде про два закони - № 128-IX і № 129-IX - про касові апаратм для ФОП і про "кешбек".
Як підкреслила Глушко, нові закони написані так, що розібратися в них вкрай важко.

"У нас для того, щоб зрозуміти, а що ж вже змінилося, і чим ми керуємося з 1 жовтня, чим керуємося з 1 січня 2021 року… зрозуміти неможливо. Це можуть читати тільки дуже-дуже великі професіонали аудитори і адвокати, які працюють виключно в податковому праві. Цей закон читанню нормальної людини, особливо ФОПа, не підлягає", - зазначила вона.

За словами активістки, досить відкрити перші дві статті нового 128-го закону, щоб зрозуміти, чому потрібно виходити на акціюпротесту.

"Люди, відкрийте, будь ласка, перші дві статті нового закону 128-го, собі проговоріть його, і ви зрозумієте, що треба їхати в Київ. 19 лютого, о 10 годині, біля Офісу президента чекаємо всіх", - закликала українців вийти на протест Юлія Глушко.

У свою чергу Юрій Романенко закликав приєднатися до акції і всіх противників скандального закону про медіаї, який часто порівнюють з російським законом про "суверенний інтернет".
"Закон про медіа та дезінформацію це не помилка, це злочин, тому, що звужує наші свободи", - підкреслив Юрій Романенко.