Політолог Юрій Романенко різко звернувся до президента Володимира Зеленського через намагання обмежити свободу слова в Україні.

Романенко анонсував акцію протесту, яка має розпочатися у середу, 19 лютого, на Банковій під Офісом Президента проти ухвалення законів "Про медіа" та "Про дезінформацію".

При цьому політолог "скупав" Зеленського під "холодним душем" свого емоційного звернення.

"Наша проблема - не фейки в ЗМІ, а фейки у владі, які проводять видимість державної політики, яка видимість держави призведе до закономірного колапсу. І цей колапс не буде фейком", - написав Романенко в телеграм-каналі .

Політолог нагадав президенту, для чого його обирав український народ і різко зазначив, що Зеленського понесло не туди і "черговий казкар нам на Банковій не потрібен".

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

"Вова, (вас же так називає ваше оточення, тому і я собі дозволю), тебе понесло не туди. І нам не соромно це сказати, тому що черговий казкар нам на Банковій не потрібен. І якщо ти хочеш успіху, то слухай народ, а не теплу ванну, в яку тебе погрузили. Бо тепла ванна дорого обійшлася Януковичу і Порошенку, але найдорожче вона обійшлася простому народу, який платить за теплу ванну президента поборами, стражданнями і кров'ю. Тебе вибирали для того, щоб змінити ущербний курс держави, а не для того, щоб твоя партія змінювала за 9 місяців ідеологію три рази, зробивши кульбіт від лібертаріанства до соціалізму, щоб стати на днях центристами. А ким ви будете навесні? До речі, рік майже пройшов, навесні посадки будуть? Чи далі будете казки про покращення нести в дусі папередніков?"

Романенко зазначив, що свобода слова саме для того і потрібна, щоб розповідати про реальний стан справ, тому що, якщо президент про них не знає, то "він остаточно посадить країну туди, звідки вона відчайдушно намагається вибратися - в жопу".

Політолог підкреслив, що такий президент нам не потрібен.

"Тому, 19 лютого о 10-00 ми виповзаємо зі своїх нір на Банкову, щоб нагадати, що 6 років тому в центрі Києва рікою лилася кров. Ця кров лилася не за "права міфічних інвесторів», не за "директиви МВФ", "не за право регулювати всі і вся", а за волю, свободу совісті, свободу слова, свободу підприємництва, вільно жити взагалі. Суть жертви Майдану була в цьому. Суть війни на Донбасі в цьому. Сенс загибелі тисяч невинно убієнних людей в цьому. І якщо Володимир Зеленський досі це не усвідомив, то нам не потрібен такий президент".