Невдовзі українців припинять катувати у маршрутках шансоном і дурнуватими серіалами. У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який забороняє водіям автобусів включати музику і фільми без згоди всіх пасажирів. Про це розповідає один із авторів законопроекту Наталія Піпа. Штраф за порушення закону складе від 850 до 1700 грн.

Згідно із новим документом, вмикати звук можна буде лише через індивідуальні навушники пасажирів, а в салоні - лише за згодою всіх пасажирів.

Один з авторів закону, Наталія Піпа (партія "Голос"), розповіла, які норми пропонує змінити документ.

За словами народної обраниці, музика в маршрутці викликала у неї неприязнь вже давно. А одного разу був випадок, коли вона готова була викликати поліцію. Піпа вважає, що така обстановка відволікає водія від дороги.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

"Разом з колегами подали у Верховну Раду два подібних законопроекту. Останній пропонує ввести адміністративну відповідальність за порушення пропонованих норм. Наприклад, якщо в салоні відбувається не влаштовує хоча б однієї людини, то поїздка повинна відбуватися без музики", - каже нардеп.

У Раді, фото facebook "Слуга народу"
У Раді, фото facebook "Слуга народу"

Однак депутат не є прихильником повної заборони музики в маршрутках. За її словами, всі пасажири повинні бути згодні з музикою чи серіалом у салоні.

Якщо законопроект приймуть, то кожен незадоволений музикою в маршрутці, якщо її голосно слухають водій або хтось з пасажирів, має право викликати поліцію.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше