У Офісі генерального прокурора заявили, що вперше застосували норму щодо заборони неперсонального голосування (так званого "кнопкодавства") у Верховній Раді. Справу направили до Державного бюро розслідувань.

Про це повідомили у пресслужбі Офіса генерального прокурора.

Народним депутатом, якого спіймали на кнопкодавстві став позафракційний самовисуванець Владіслав Поляк. Він голосував за поправку №1223 до законопроекту щодо обігу земель сільськогосподарського призначення.

Кнопкодавство у Верховній Раді, фото:chesno.org
Кнопкодавство у Верховній Раді, фото:chesno.org

На відео можна побачити, що спочатку Поляк натискає кнопку за свого відсутнього сусіда, депутата групи “Довіра” Василем Петьовкою, і лише потім голосує персонально.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Це перший зафіксований випадок кнопкодавства після 16 січня 2020 року - саме тоді набув чинності закон №404-IX щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами на пленарних засіданнях парламенту. Тепер, якщо провину нардепа буде доведено у суді, його очікує штраф у розмірі від 51 до 85 тисяч гривень.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше нардепи винайшли "лайфхак" для кнопкодавства: як виглядає хитромудрий механізм, відео.

Як повідомляв портал "Знай.ua", збулася мрія українців: з Верховної Ради "видворять" частину депутатів та унеможливлять кнопкодавство.

Також "Знай.ua" писав, що Разумков оголосив війну "очманілим ручкам" в Раді, і це стосується не лише Ківи.