З'явилася інформація, що в Україні школярам продовжать навчальний рік, щоб компенсувати, пропущений час через карантин. Відомо, що таку норму прописали в законі, який повинен підписати президент Володимир Зеленський.

Про це стало відомо завдяки заяві народного депутата від фракції "Слуга народу", члена парламентського комітету з питань освіти Юлії Гришиної. Так вона прокоментувала закінчення карантину в ряді українських шкіл.

Карантин в школі, фото: odessamedia.net
Карантин в школі, фото: odessamedia.net

За словами Гришиної, згідно із законом про загальну середню освіту, навчальний рік у школах, незалежно від підпорядкування і форм власності починається у День знань-1 вересня і закінчується не пізніше 1 липня. Тривалість навчального дня, тижня, перерв, повністю регламентується самим закладом середньої освіти у межах часу, передбаченого освітньою програмою. Також нардеп додала, що новий закон про загальну середню освіту зараз знаходиться на підписі у президента.

"Там нічого докорінно не змінюється. Хіба що хочу звернути вашу увагу, що якщо старий закон встановлює тільки межі – 1 вересня та 1 липня, то в новому законодавстві вже встановлено, що крім цього проміжку з 1 вересня по 1 липня, встановлюється кількість обов'язкових навчальних днів – 175", – розповіла Гришина.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, знімок Зоряни Скалецької в шоломі хірурга зроблено в Рівному, а не в Нових Санжарах, - заступник голови Рівненської ОДА.

Як повідомляв Знай.uа студентка обрала Китай і тицьнула Зеленського носом у плачевну ситуацію Уханя - "Заразитися по дорозі додому".

Знай.uа писав, "Ллються тонни бруду і погроз", - "титушки" з Нових Санжар слізно звернулися до українців, це потрібно бачити.