Катерина Тихонова, яку у пресі називають молодшою донькою президента Росії Володимира Путіна, очолить Інститут перспективних досліджень проблем штучного інтелекту та інтелектуальних систем в МДУ. Даний інститут повинен з'явитися в МДУ до кінця поточного року.

Зазначається, що інформації про інститут на сайті МДУ наразі немає. Прес-служба МГУ відправила запит місцевих журналістів до фонду "Иннопрактика", який зараз очолює Тихонова. У прес-службі "Иннопрактики" повідомили, що інститут вже створено у 2019 році поряд з іншими дев'ятьма інститутами перспективних досліджень і що його керівником Садовничий призначив "заступника проректора, кандидата фізико-математичних наук К. В. Тихонову".

Катерина Тихонова, скріншот: YouTube
Катерина Тихонова, скріншот: YouTube

Повідомляється, що інститут займеться фундаментальними і прикладними когнітивними дослідженнями. Він, як і інші такі інститути, буде фінансуватися з програми розвитку МДУ. Про яку суму йдеться, у прес-службі "Иннопрактики" не повідомили.

Однак відомо, що згідно з розпорядженням уряду, загальне фінансування МДУ за цією програмою на період до 2017–2020 років становить близько 3,7 млрд руб., у 2020 році — 890 млн рублів.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Катерина Тихонова, скріншот: YouTube
Катерина Тихонова, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше