Пряме зіткнення між Сирією і Росією, з одного боку, і Туреччиною, з іншого, в провінції Ідліб поставило на вуха експертів і журналістів. Однак, наскільки реальна загроза повномасштабної війни між Сирією та Туреччини.

Відомий політичний експерт та блогер Юрій Романенко і Ілля Куса детально розповіли про реалістичні сценарії конфлікту та розвитку ситуації в Сирії.

"Воюють в основному сирійці з обох сторін і турки. Російські воюють на стороні Башара Асада", - каже Ілля Куса.

скріншот з Telegram-каналу

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії
Показати ще

За словами експертів, якщо говорити з військової точки зору, це війна Туреччини і Сирії. Ілля Куса навіть назвав те, що зараз відбувається між країнами - напівспектаклем.

"Ердогану (президенту Туреччини - ред.) достатньо продавити декілька фронтів, показати, що Асад без Росії ніщо, показати, що він крутий і має переваги, відхопити ті території, які він пообіцяв, щоб деблокувати турецькі спостережні пости", - зазначив Ілля.

Таким чином, за словами експерта, цим всим створюється поле для маневрів на переговорах 5 березня.

Головна інтрига залежить від позицій на переговорах. Експерти впевнені, що Туреччина і Сирія знайдуть спільну думку. Бо зараз ні Туреччина, ні Росія не йдуть на уступки.

"Туреччина хоче, щоб сили Асада відвели всі свої війська до кордонів 1918 року, Росія цього не хоче і не може це нав’язати Асаду. Сирійські війська добровільно не покинуть свої позиції", - додає експерт.

Наслідки для Туреччини будуть не дуже - стратегічно вона програла через розмиті і незрозумілі інтереси в Ідлібі.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Юрій Романенко провів аналогії між нездатністю української влади назвати конфлікт на сході України війною з можливим фактом приховування поширення коронавіруса.

Як повідомляв портал Знай.uа, Романенко підгледів "панацею" від китайського коронавірусу у західних колег.

Також портал Знай.uа писав, що коронавірус перебрався з Азії в Європу і став ближче до України. Тим часом з'явився онлайн-тест на COVID-19, який може пройти кожен.