Як відомо, у вівторок, 3 березня, прем'єр Олексій Гончарук подав до парламенту заяву про відставку. Швидше за все, його наступником стане Денис Шмигаль, який в даний момент займає посаду віце-прем'єра і міністра розвитку громад і територій. Спеціально для наших читачів ми зібрали інформацію про чиновника, який може зайняти крісло глави Кабінету міністрів України.

Кілька фактів з біографії Дениса Шмигаля

Денису Шмигалю 44 роки, він корінний львів'янин. Закінчив Львівську політехніку за спеціальністю менеджмент машинобудування, інженер-економіст, кандидат економічних наук. Крім того він отримав додаткову освіту в Бельгії, Канаді, Грузії, Фінляндії, Німеччині.

Денис Шмигаль, скріншот із Фейсбук
Денис Шмигаль, скріншот із Фейсбук

З початку 2000-х по 2009 рік працював на керівних посадах на підприємствах Львова. Після чого перейшов на державну службу Львівської обласної державної адміністрації. Був помічником голови ОДА Миколи Кмітя. Після чого став керівником департаменту економіки, інвестицій, промисловості і торгівлі Львівської обласної державної адміністрації.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На виборах у Раду в 2014 році балотувався на дострокових виборах як самовисуванець, але набрав всього 188 голосів. З 2015 по 2017 обіймав посаду генерального директора і був членом Наглядової ради найбільшого продовольчого рітейлера Львівщини - компанії "Львівхолод".

Денис Шмигаль, скріншот із Фейсбук
Денис Шмигаль, скріншот із Фейсбук

Після чого протягом двох років працював на керівних посадах в ДТЕК Західенерго, був директором Бурштинської ТЕС. У зв'язку з цим Шмигаля називали "людиною Ахметова", оскільки підприємство входить до холдингу олігарха. Тим не менш, Шмигаль каже, що посаду отримав через відкритий конкурс, а Ахметова бачив лише по телевізору. Працюючи в ДТЕК, в 2018-му Денис Шмигаль заробив близько 3,5 мільйона гривень. Після перемоги на президентських виборах Володимира Зеленського Шмигаль став одним з претендентів на посаду голови Львівської ОДА. Але замість цього очолив Івано-Франківську.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Денис Шмигаль: біографія і досьє, компромат.

Як повідомляв Знай.uа колишня кохана прем'єра Новосад йде слідом за Гончаруком, Зеленський швидко знайшов заміну.

Знай.uа писав, у Зеленського назвали несподівану заміну Гончаруку, хто посуне прем'єра.