Найочікуванішою подією дня 4 березня стало Позачергове пленарне засідання Верховної Ради України, яке розпочалося о 16.00 за участю президента Володимира Зеленського. ЗМІ почали збиратися за кілька годин до початку засідання.

Обіцяне "перезавантаження" Кабміну, призначене на цей час, стало лейтмотивом всього дня засідань.

засідання в Раді, фото Знай.uа
засідання в Раді, фото Знай.uа

Перш ніж розпочати запланований розгляд правок у скандальному земельному законопроекті, нардепи гучно ділилися думками з приводу підписаної заяви Гончарука про звільнення.

За підсумком парламентського голосування було прийнято рішення про звільнення Олексія Гончарука з посади прем'єра. За це проголосували 353 народних депутата.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

голосування за відставку Гончарука, фото Знай.uа
голосування за відставку Гончарука, фото Знай.uа

Як зазначив Зеленський, сьогодні презентовано звіт усіх правоохоронних структур. Також президент іронічно нагадав, що вже весна, а, значить, настав "час саджати".

"У нас в країні вже 6 органів - невже, не вистачає ще 7-го? Щоб втілити в життя приказку про 7 няньок і недоглянуту дитину", - заявив український лідер.

Відразу після голосування було оголошено 20-хвилинну перерву. Потім повинен послідувати обіцяний звіт глав правоохоронних структур.

Раніше стало відомо, що прем'єр-міністр Олексій Гончарук написав заяву про відставку з посади глави уряду. У мережі з'явилося фото самої заяви, датованої 3 березня 2020 року. Також повідомляється, що посаду втратить глава Міністерства фінансів Оксана Маркарова. Рішення про кадрові перестановки в українському уряді було прийнято на закритому засіданні фракції "Слуга народу" у Верховній Раді 3 березня.

Водночас на своїх посадах залишаться міністр юстиції Денис Малюська, міністр освіти Ганна Новосад, міністр інфраструктури Владислав Криклій, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр економічного розвитку Тимофій Милованов. Нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубинський повідомив, що посаду втратить також голова митної служби Максим Нефьодов.

Позачергове пленарне засідання ВРУ, фото: Znaj.ua
Позачергове пленарне засідання ВРУ, фото: Znaj.ua

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Гончарук подав у відставку, документ

Як повідомляв портал "Знай.ua", колега Зеленського шукає очільника МВС у Facebook і це не жарти - текст звернення

Також "Знай.ua" писав, після заяви Гончарука українці оточили Раду, натовп правоохоронців вже напоготові - екслюзивні кадри